ANNONS

Godaste vitlökssmöret till grillat och bakpotatis

/

20140524-153402-56042028.jpg

Vitlökssmör! Hur gott är inte det på en het, grillad köttbit eller i en varm bakpotatis?

Ett vitlökssmör ska kunna ersätta såsen till en grilltallrik. Den ska SMAKA men inte överta helt. Här följer mitt bästa recept på vitlökssmör efter år av experimenterande.
Oftast rör jag ihop allt i en matlåda med tätslutande lock och serverar smöret kylskåpskallt och inte fruset.

Vill jag piffa till det inför en bjudmiddag brukar jag spritsa små toppar av smöret på bakplåtspapper och sedan styckfrysa. Ta fram dom i god tid och låt tina lite i kylen annars blir köttet nerkylt av smöret om det är helt fruset.

Vitlökssmör :
200 gram rumsvarmt smör
2 msk olivolja
6 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk D’Elidas chilisås
Några droppar pressad citron
Trocomare örtsalt
Vitpeppar
Flingsalt

RÖR IHOP – smaka av! 😛

20140524-154136-56496145.jpg

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00