Spagetti med krämig kasslersås


En väldigt enkel och god pastasås är den här med kassler. Jag köpte vinmarinerad kassler som jag nämnt tidigare, den är så otroligt god! Bara strimla och vända ner i en god sås. Med philadelphiaost i såsen blir det extra krämigt, perfekt att ladda matlådor med.

Får du mat över, fyll små portionsformar, toppa med riven ost och in i ugnen så har du en vansinnigt god pastagratäng! Så gör jag ofta med just pasta och såser som blir över. 😛

4 port
Det här behöver du :
Kokt pasta till 4 pers
200 gram kassler
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1½ dl mjölk
1 förp philadelphiaost
salt & Peppar
Maizenamjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Skär kasslern i mindre strimlor. Hacka den gula löken och vitlöken & fräs den mjuk i stekpanna. Tillsätt mjölk och rör ner philadelphiaosten. Låt koka upp. Vänd ner den strimlade kasslern. Låt puttra ihop nån minut. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar,

6
0

Grilltallrik med sommarens hetaste tips!


Lova mig EN sak i sommar!


Att ni provar chimichurri – det är ta mig tusan sommarens höjdpunkt när grillen är tänd!


Man måste inte älska chili och stark mat för man kan göra denna chimichurri precis så som man själv vill ha den. Smakrik med ett uns av hetta, lagom-barnvänlig-variant och DÖSTARK om man så önskar! Men jag rekommenderar den till alla som vill prova något nytt tillbehör, till er som undviker/tröttnat på smör och feta såser och till alla er som älskar gooooood mat helt enkelt.

Den är sju resor godare än den ser ut faktiskt. Det är mycket örter, olivolja och vinäger, ett gäng vitlökar och förstås chilisåsen D´Elidas, den passade som handen i handsken i denna heta sås! ♥


Är du nyfiken på

chimichurri

? Du kan både använda den som marinad och som tillbehör istället för vitlökssmör eller bearnaisesås. Klicka

HÄR

för receptet.


Nicke vid rodret! 😛 Ryggbiff och skinkschnitzel marinerade i chimichurri.


Godaste grilltallriken är den med nypotatis/färskpotatis. Lite smör och havssalt så blir det en egen rätt! Kan inte motstå när de första kommer till affären… Det är ju bara så gott!


Ryggbiff till mig och Joline, och grillad skinkschnitzel till Nicke. Han gillar ju inte nötkött! 😉


Och den härliga kryddstarka såsen! Helt magiskt gott…. 😛

4
0

Chimichurri

Jag fick ett tips av Per-Anders på D’Elidas om att röra ihop en egen chimichurri. Han beskrev den som ”Kryddstark sås, pesto-liknande gegga från Argentina som förgyller vilken grillning som helst” Det kunde jag ju bara inte motstå att prova så igår till grillningen testade jag en egen variant och det var en riktig höjdare! 😛

Jag marinerade ryggbiff med den och serverade den även som tillbehör istället för bearnaisesås, det blev galet gott, fräscht och hett så den rekommenderar jag varmt till alla grillare där ute! 😉 Prova!

Det här behöver du : 
2 dl olivolja
3/4 dl rödvinsvinäger
2 tsk D´Elidas chilisås
2 knippen persilja
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad dragon
1 tsk malen paprika
1 tsk nymalen svartpeppar
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR : 
Blanda alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Mixa. Smaka av tills du ärnöjd med kryddning och hetta. Jag använde mig av torkade örter och gör du det tänk på att såsen får ”stå till sig” gärna ett dygn så alla smaker träder fram. Förvara i kylskåp. 

5
0