Grilltallrik med sommarens hetaste tips!

grillat_chimichurri_tillbehör_ryggbiff
Lova mig EN sak i sommar!
Att ni provar chimichurri – det är ta mig tusan sommarens höjdpunkt när grillen är tänd!
Man måste inte älska chili och stark mat för man kan göra denna chimichurri precis så som man själv vill ha den. Smakrik med ett uns av hetta, lagom-barnvänlig-variant och DÖSTARK om man så önskar! Men jag rekommenderar den till alla som vill prova något nytt tillbehör, till er som undviker/tröttnat på smör och feta såser och till alla er som älskar gooooood mat helt enkelt.

Den är sju resor godare än den ser ut faktiskt. Det är mycket örter, olivolja och vinäger, ett gäng vitlökar och förstås chilisåsen D´Elidas, den passade som handen i handsken i denna heta sås! ♥

chimichurri_recept
Är du nyfiken på chimichurri? Du kan både använda den som marinad och som tillbehör istället för vitlökssmör eller bearnaisesås. Klicka HÄR för receptet.

grillad_ryggbiff

Nicke vid rodret! 😛 Ryggbiff och skinkschnitzel marinerade i chimichurri.

nypotatis_färskpotatis_grillat

Godaste grilltallriken är den med nypotatis/färskpotatis. Lite smör och havssalt så blir det en egen rätt! Kan inte motstå när de första kommer till affären… Det är ju bara så gott!

grillat_nötkött_ryggbiff_tillbehör_chimichurri

Ryggbiff till mig och Joline, och grillad skinkschnitzel till Nicke. Han gillar ju inte nötkött! 😉

ryggbiff_grilllad_chimichurri
Och den härliga kryddstarka såsen! Helt magiskt gott…. 😛

 1. Anne skriver:

  Sitter här hemma nyopererad och mår väl inte toppen. Men dina bilder får det att kurra i magen, trots illamående Jag hoppas jag får tillfälle att testa chimchurryn till sommaren. Vi bor i lägenhet med balkong, så här får vi inte grilla. Har båt som vi åker på utflykter med och brukar ta med vår bärbara grill. Men på den brukar vi grilla lite enklare grejer som korv eller hamburgare. Kanske ska vi testa att grilla ryggbiff i sommar, borde ju funka det med. 🙂

 2. Åke skriver:

  Redan testat och riktigt bra, som du skriver, skenet bedrar när man tittar på den.
  Följer din blogg med alla härliga recept som blir så goda , utan en massa ”konstiga” ingredienser som man inte har hemma, utan det mesta är basic.
  Tack för en inspirationskälla i köket som gör att laga GOD mat blir lätt.

 3. Sommar och grillning är ju som ett äktenskap gjort i himlen och det blir ju nästan alltid gott på nått sätt bara miljön är rätt. Vad gäller tillbehör är jag själv sedan länge ett fan av de rökiga bbq såserna som finns överallt.
  Men så kom jag på något som jag provat i Sydamerika, nämligen Chimichurri. Nu är jag fast och har gjort en paus med de rökiga bbq-såserna ett tag. Du har helt rätt i Linda att den kan göras i alla möjliga olika styrkor, från barnvänlig (inte starkare än pesto), till riktigt eldig. Trots att jag är en chili-head tycker jag att den mildare versionen också är riktigt bra. Njut av sommaren allihop!

 4. Tänk chimichurri har jag tänkt testa SÅ många gånger. Nu bara måste det bli av för både jag och J svårgillar chili. Hoppas att grillvädret håller i sig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..