Chimichurri

chimichurri_recept

Jag fick ett tips av Per-Anders på D’Elidas om att röra ihop en egen chimichurri. Han beskrev den som ”Kryddstark sås, pesto-liknande gegga från Argentina som förgyller vilken grillning som helst” Det kunde jag ju bara inte motstå att prova så igår till grillningen testade jag en egen variant och det var en riktig höjdare! 😛

Jag marinerade ryggbiff med den och serverade den även som tillbehör istället för bearnaisesås, det blev galet gott, fräscht och hett så den rekommenderar jag varmt till alla grillare där ute! 😉 Prova!

Det här behöver du : 
2 dl olivolja
3/4 dl rödvinsvinäger
2 tsk D´Elidas chilisås
2 knippen persilja
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad dragon
1 tsk malen paprika
1 tsk nymalen svartpeppar
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR : 
Blanda alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Mixa. Smaka av tills du ärnöjd med kryddning och hetta. Jag använde mig av torkade örter och gör du det tänk på att såsen får ”stå till sig” gärna ett dygn så alla smaker träder fram. Förvara i kylskåp. 

chimichurri

 1. Malin skriver:

  Chimichurri är min favorit alla kategorier! Tack för receptet!

 2. milla skriver:

  Detta verkar spännande:)

 3. Chimichurri på grillkorv är gott istället för ketchup faktiskt 🙂 Och perfekt att lägga köttet i efter grillning så köttsafterna blandar ihop sig med såsen… Mmm!

 4. Chimichurri är tveklöst sommarens bästa tillbehör till grillningen. Den här tolkningen av receptet med D’Elidas istället för vanlig chili låter bara för god för att vara sann 🙂 Om man inte har D’Elidas till hands så kan man istället ha chiliflingor till. Det finns också en variant på Chimichurri där man har samma ingredienser men utan chili som inte blir mycket starkare än pesto och som tror det eller ej passar till pasta, precis som en pesto. Chimichurri kallas faktiskt ibland för ”Argentinian Pesto.”

 5. Chimichurri är absolut en av de godaste såser som man kan ha till grillat kött och vi fullkomligt älskar den! Det finns en påse med färdig kryddmix som man blandar med olivolja, så slipper man att röra ihop allting själv.
  Den ska faktiskt inte stå i kylen utan i rumstemperatur för bästa smak 😀

  Ha en härlig lördag!

  Kraaaaaaaaaaaam

  Angelica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..