Mozzarellabiffar

mozzarellabiffar_recept_mozzarella

En av de godaste färsrätterna jag vet är helt klart fyllda biffar. Speciellt ostfyllda biffar! 😉
Jag har gjort många varianter genom åren både med vanlig hårdost, fetaost, mögelost och som dessa med mozzarella och dom blir bara såååå goda! Använd en riktig buffelmozzarella om du hittar, de både smakar bättre och håller bättre konsistens. Servera sen biffarna med en krämig sås, tomater, och ytterligare lite mozzarella på toppen… 😛

Idag på förmiddan har jag förberett lite smått och gott till kvällens grillning, bland annat ett supergott recept på kryddsåsen chimichurri. Ni ska få se sen. Riktigt het sås som jag både ska marinera köttet i och servera till. Nu ska jag fortsätta tvätta nypotatisen och plocka i köket. Ha en underbar fredag alla fina läsare! ♥

10 st
Det här behöver du :
800 gram blandfärs
1 dl vatten
1 msk oxfond
3 msk havregryn
Salt
Vitpeppar
1 mozzarellaost

Såsen :
1 burk creme fraiche
1 dl vatten
1 tsk tomatpuré
1 buljongtärning italiensk ört
Salt o peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Blanda ingredienserna till färsen. Forma till tio stycken runda bollar och platta till. Skär mozzarellaosten i tio bitar och baka in varje bit i varsin biff. Stek i het panna så de får fin färg på bägge sidorna. Lägg på en ugnsplåt och efterstek dom i ugnen på 175 grader tills de är genomstekta, ca 10 min.

Vispa ur pannan med creme fraiche och vatten. Tillsätt övriga ingredienserna till såsen. Red av med Maizenamjöl och vatten om du vill ha tjockare och krämigare konsistens. Smaka av med salt och peppar. När biffarna är klara i ugnen, lägg ner dom i såsen och servera!

färs_biffar_mozzarellaost

biffar_mozzarellabiffar

LOADING..