Fläskytterfilé i balsamicosås

balsamicosås_ytterfile_köttgryta_recept

Tack för alla era fina kommentarer. Blir sååå glad! ♥
Söndagsmiddagen som fick avsluta veckan igår blev galet god! 😛 Balsamvinäger som smaksättning i grytor är aldrig fel, dessutom ger den en fräsch o lite syrlig smak till såsen. Se till att alltid ha en flaska hemma av god kvalité, jag har använt Zetas i alla år, både den ljusa och mörka och bägge passar i grytor, såser, salladsdressingar, marinader mm.

Det här behöver du : 
ca 500 gram ytterfilé
1 tsk malen paprika
Trocomare örtsalt
3 msk mörk balsamvinäger
6 dl köttbuljong alt. 2 tärningar/2 mask fond + vatten
3 dl grädde
1 burk hela champinjoner
Salt o peppar
Persilja

GÖR SÅHÄR : 
Putsa och skär ytterfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bryn köttet så det får fin färg på bägge sidorna. Krydda med paprika och trocomare. Slå på balsamvinägern. Tillsätt buljongen och grädden. Låt grytan puttra på svag värme ca 10 min. Häll i en burk hela champinjoner (måste ha!!) 😉 Smaka av med salt och peppar. Strössla finhackad persilja över och servera.

ytterfile_recept_balsamicosås
Smaklig måltid!

 

 1. Anna skriver:

  Hej, ny bloggläsare här! Jag testade detta recept idag och det blev riktigt gott. Jag reagerade med ”oj det smakar verkligen mycket balsamico men det gillar ju jag, äntligen en sås som smakar ordentligt på tallriken och inte bara när man smakar av den med sked”. Men efter vi hade ätit upp så kom jag på att jag hade glömt köttbuljongen, alltså att det saknades 6 dl vätska… Om jag gör om receptet så kommer jag nog ta 3 dl köttbuljong för att få lite mer sås men behålla den starka smaken! Tack för en bra blogg!

 2. Maria skriver:

  Hej. Anledningen till att jag postar detta är för att jag bryr mig om dem som har det svårt. Och detta är något viktigt som jag tycker att du borde ta upp. Även om du inte tycker att det passar i din blogg. Tar du upp det så hjälper du oxå till 🙂

  Du kan läsa mer här http://mariachen.blogg.se/2014/may/hjalp-dem-hjalpa-andra.html

 3. Viola skriver:

  Mums, har helt snöat in på balsamico kan inte fatta att jag inte använt det tidigare! Måste pröva detta recept också så klart 🙂
  Ha en bra vecka!

 4. Sara K skriver:

  Så gott det verkar! Det här receptet skulle kommit upp tidigare.. Typ i fredags 😛 Åt fläskytterfilé i lördags och hade behövt ett smarrigt recept då 😉

 5. Oj oj den måste bara provas ser hur gott ut som hälst ju 🙂
  Tack för alla goda recept 🙂

  Kjell

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..