Våren i bilder i en rasande fart!

10
(Solnedgång vid Klinta strand, Köpingsvik. Foto: Joline Nilsson)

Känner inte riktigt att jag haft tid och heller inte energi till bloggen på sistone. Ibland kommer livet i kläm och tusen järn i elden på hemmaplan. Ni ska få en kort resumé av både, valborgsfirande, 50-års-kalas-fixande, några små roadtrips på ön och vad som hänt den sista tiden! Imorgon är det jobb o skola igen så jag hoppas hinna uppdatera dagens söndagsmiddag också lite senare. 😛

I år var det Köpings skola klass 5 som stod för Köpingsvik valborgsfirande. Vi ansvarade för arrangemanget med korvgrillning, kaffe o fika, lotteri inför kommande skolresa. Superroligt med engagerade barn och föräldrar och majfirandet blev en riktigt lyckad kväll med brasa och glada besökare och barn.

8
Majbrasan Köpingsvik, Klinta camping. 2014.

7

Våren har verkligen kommit till Öland, det är knott och flugor som vaknat till liv, göken har kommit, rapsen står i full blom, liksom gullvivorna. Bönder plöjer åkrar och barnen studsar studsmatta och går i shorts varma dagar. Det är härligt!

körsbärsblomma

En som verkligen njuter av värmen är Kean som solar sig stekhet på gräsmattan, och nu kom jag på (igen) att jag måste köpa fästinghalsband till honom. Det finns gott om dom små krypen i år och det är mindre trevligt.

kean_dobermann_solar

Nu i helgen har vi firat min morbror som fyllt 50 år. Vi har skramlat o samlat allihopa till en eu-moped och Nicke roddade med affär och upprustning. Fixade lite småfel och putsade upp den glänsande hallonröd. Jag tecknade en bild och ramade in, Joline likaså. En korg med drickbart, skumpa och 50 röda rosor blev det också. Jag tror han blev glad och nöjd! 😉

moped

Röda faran! 😛

teckna

Blyertsteckningar från mig o Joline. Jag har använt blyerts + tusch och sen doppat den i kaffe, därefter fyllt o med svart tusch o lite skuggor. Samt rivit kanterna! 😉
Joline har gjort tro – hopp & kärlek med kinesiska tecken.

9

En för året första sväng till norra Öland har det också blivit och givetvis ett stopp på vårt favoritställe Sandviks kvarn.

5

Veckan som gått har Nicke haft semester och blandat med sjuka barn har vi fortsatt förbereda inför gårdagens kalas. Ett par smörgåstårtor till leverans och en o annan rabarberpaj har också passerat…

6

rabarber_paj_rabarberpaj

1

Vi har även lunchat på tu man hand i Kårehamns fiskerestaurang.

kårehamn

3
Sååå gott, och stämningen, miljön vid havet är bara så mysig!

Nu ska jag snart börja förbereda söndagsmiddag, packa jobb o skolväskor sen börjar allvaret igen. Orkade du läsa ändå hit? Lämna gärna en kommentar o sänd mig lite energi… Senare i veckan ska jag också presentera vinnarna av D´Elidas chilisåser. 😛
Kramar till er mina finaste. ♥

 1. Anne skriver:

  Du ser ut att ha haft fullt upp. Har full förståelse att man inte har ork eller tid att skriva massa uppdateringar på sin blogg för jämnan. Jag kikar in här regelbundet i vilket fall. Du har ju min absoluta favoritmatblogg. Många av dina recept är favoriter här hemma. 🙂

 2. Självklart orkade jag läsa hela inlägget! Är inne och tittar efter nya inlägg varje dag och blir inspirerad. Hittade hit när du körde tema med Jenny och nu är jag fast så sänder över energi och hoppas det hjälper till att orka fortsätta skriva.

  Idag har jag gjort din paj med lax och sparris för andra gången. Supergod med varmrökt lax i! Kommer bli en favorit här hemma som kommer göras många gånger till.

 3. Anneli skriver:

  Massor med goa kramar till dig!!!
  Nu längtar jag till Öland…..

 4. Man fattar ju att ni bloggare inte kan vara på topp hela tiden. Inläggen är värda att vänta på, huvudsaken är att du mår bra. Ser så härligt ut på din ö, får nog kanske bli en sväng dit i år igen.
  Ha det bäst! /Anna

 5. Slarvigt av mig 🙁
  Du ger ju mig så mycket energi och familjen så mycket god mat via dig.
  Det senaste i helgen var din glaze till revbensspjäll som är sååååå god.
  Jag borde kommentera dina inlägg varje gång för jag får energi av dom och det borde jag ge dig tillbaka.
  Jag ska försöka skärpa mig.
  Det finns INGEN lika bra blogg som din enligt mig.
  Jag har följt dig i flera år och hoppas få följa dig i flera år till.
  DU är bäst Linda 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..