Godaste köttfärssåsen och nytt favorit-tillbehör


Igår blev det efterlängtad köttfärssås till middag. Hade gott om tid på eftermiddagen så jag lät den puttra länge på spisen. 😛


Jag gör favoriten som alla här hemma älskar, med lök, rotselleri, morot och mycket ketchup. Den blir så ini bängens goood!!


Sen hittade jag en nygammal favorit i kyldisken på ICA häromdan, färskriven parmesan på burk! PROVA om ni inte gjort. Jag brukade förr ha en gul kryddburk med just sån här parmesan i kylen men har inte sett till dom i affären på några år. Älskar det fina pudret som lägger sig ovanpå och bara smälter ner.

6-8 port
Det här behöver du :
500 gram nötfärs
½ bit rotselleri
2 gula lök
2 morötter
3 dl mutti ketchup
4 dl kraftig köttbuljong alt.
4 dl vatten + 2 tärning
1 tsk D’Elidas chilisås
2 tsk oregano
Trocomare örtsalt
Svartpeppar
Maizenamjöl utrört i lite vatten till redning

GÖR SÅHÄR :


Börja med att bryna färsen i en rejäl traktörpanna eller gjutjärnsgryta. Under tiden färsen bryns skalar du rotselleri, lök, morötter och river grovt. Jag kör ner allt i matberedaren på grövsta rivskivan. Häll detta över färsen och stek ca 5 min under omrörning.

Häll sedan på vätskan, ketchup, buljong, chilisås och kryddor. På med lock och låt köttfärssåsen få puttra på svag värme minst en timme, gärna längre om du har tid. Den blir bara godare ju längre den får stå. Smaka sen av såsen med trocomare örtsalt och svartpeppar, red av den med maizenamjöl utrört i lite vatten. Klar att servera med spagetti, tomat och riven parmesanost!