Hallonknappar – små och naggande goda!

hallonknappar_småkaka_munsbit_baka_med_hallon

Inland ter sig drömmar om mat sig i uttryck jag inte ens själv begriper…

Att drömma om just mat o ingredienser är inget nytt alls, det gör jag titt som tätt eller allt som oftast! Det är bara och kul att även drömmar på natten kan inspirera. 😛

För ett par veckor sen drömde jag en mycket, extrem dröm. Ett recept på nåt som verkligen inte fanns… Eller ännu heller inte finns. Men där stod jag i köket o lagade o provade den ena versionen efter den andra så när jag vaknade var jag helt med på noterna och de va solklart… Ett helt unikt och förvisso annorlunda recept. Men kanske inte ändå. Receptet som ”föddes” tog jag lite försiktigt upp i diskussion på fb med mina närmsta vänner. Haha!! Det blev gapflabb, stora ögon, applåder, herregud??! Och lite till… Prova!! Prova!! Du skojar va?!?

Samma dag provade jag mitt knasiga dröm-recept och döm om min förvåning… Det blev sååå gott!

Nu ska jag dock bespara er just DET receptet idag (kanske kommer en vacker dag men är lite feg ännu) men bjuder därmed på en annan knasig dröm… 😛

HALLONKNAPPAR! Bara ordet är GOTT!!! Ja, jag vet… Jag är inte som jag ska men ”make your dreams come true”

Så! Här följer receptet på små, söta och naggande goda sockerbitar… Ja, eller hallonknappar! 😛

8 st
Det här behöver du : 
4 smördegsplattor
8 tsk hallon eller blandsylt
2 dl vaniljkräm (pulver + mjölk)
32 hallon
Florsocker

GÖR SÅHÄR : 
Kavla ut smördegen något om du inte använder färdigkavlad på rulle. Ta ut 8 st runda mått något större än formarna. Du kan använd såna här i metall (fyndat på loppis), muffinsformar eller muffinsplåt etc. Tryck ut en rundel deg i varje form. Lägg i en tesked sylt i botten på varje. Klickas ut ca 1 msk vaniljkräm ovanpå. Baka i ugn 175 grader ca 25-30 min till det blivit fint gyllene. Låt svalna innan du tar ut dom ur formarna. Dekorera med fyra ”knappar” hallon och pudra över florsocker.

smördeg_hallon_vanilkräm_hallonknappar_bakelser

smördegsbakelse_hallon_vaniljkräm

hallonknappar_hallonbakelser_hallon_smördeg_vaniljkräm

hallon_bakelser_knappar_vaniljfyllda

  1. Sara skriver:

    Provade dessa igår fast med körsbärssylt istället för hallon och lite kanel i vaniljkrämen. Underbart! Gästerna var supernöjda. Tack för recept och härlig inspiration.

  2. Daniel skriver:

    Provar med Drottningsylt som är så gott!

  3. Så söta små bakverk 🙂 Jag undrar vilken vaniljkräm du använde? Den man bara vispar ihop kallt eller den man kokar? Tack för svaret på förhand /larimar

  4. Erica skriver:

    Jag blir också väldigt nyfiken på vad du kom på i drömmen. 😀 Jag har också varit med om liknande. Det är roligt när drömmar kan inspirera. 🙂

  5. Linnea skriver:

    Åh ser riktigt goda ut! Tänkte ja ska baka såna åt min mamma som tack för hjälpen att hon varit med min valp 🙂 går dom att frysa in och annars hur länge klarar dom sig efter man bakat dom? 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..