ANNONS

Påsktema – Budapestbakelse med påskägg

/
marängrulle_budapeststubbe_bakelse_budapest_påsk

God morgon härliga torsdag! Här på ön skiner solen och vi ska börja dagen med att presentera vårt PÅSKTEMA jag och

Jennys matblogg

kommer ha på våra bloggar framöver. Idag blir det bakat – och det kan man ju tolka hur som helst, matbröd, vetebröd eller ett bakverk som en bakelse och det är precis vad jag har gjort. 😛

Jag tycker den klassiska budapestrullen är så vansinnigt god och går att variera och dekorera efter årstid. Dessutom är den naturligt glutenfri.

Jag har ingen kakao i mina rullar, jag tillsätter istället 50 gram marsanpulver då blir den precis så där god som på konditorer. Så prova de och blanda med de malda nötterna innan de åker ner i marängsmeten.

Som dekoration till dessa bakelser rullade jag små marsipanägg med smält choklad ringlad över. 😉

8 bakelser
Det här behöver du : 

6 äggvitor
3dl strösocker
50g marsanpulver
100g finhackade hasselnötter*

*Hasselnötterna kan bytas ut mot mandel eller uteslutas helt om man är nötallergiker. 

Fyllning : 
3 dl vispgrädde (vispas)
2 burkar konserverade mandariner

GÖR SÅHÄR :


Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja

tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa ca 1min innan du tillsätter mer.  Blanda marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Inte vispa. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 – 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning, vipsad grädde och en burk konserverade mandariner.. Rulla ihop, kantskär och garnera. Fler bilder på beskrivningen hittar du HÄR.

bakelse_påskbakelse_påsk_budapest

Ljuvliga påskbakelser till påskens högtid.

IMG_7857

Det här är Jennys påskfina kladdkaka, vilken läcker gul färg det blev och med några Jelly beans på toppen passar den verkligen in på påskbordet. För att komma till Jenny´s recept, klicka

HÄR >>

Här kan ni se Jennys och mina utmaningar vi gjort hittills.
Klicka på bilderna för att komma till recepten.

3 lika ingredienser

”Kyckling, paprika, philadelphiaost”


bakad_potatis_kycklingröra_philadelphiaost_paprika
IMG_7083

3 lika ingredienser

”Kondenserad mjölk, mandel och röda bär”


tjinuskitårta_kondenserad_mjölk_recept
jennys_matblogg

Julgodis


oreo_fudge_julgodis_recept
polkabräck

Julgodis

hemmagjord_daim_godis_recept
banan_chokladfudge

Vårtema varmrätt


laxpaj_sparris
IMG_7388-001

Vårtema dessert


kladdkaka_spett_dessert
kitkat_tårta
4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00