ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling mango chutney

/
chicken_mango_chutney

Blev så otroligt sugen på mango chutney kyckling när jag såg Jenny Walldén i ”Mitt kök” på TV:n häromdan. Hon gjorde en kyckling som jag själv brukar göra som bara blir så otroligt god. Var tvungen att bläddra tillbaka bland mina recept för att se om vi gjorde lika.

Det var en hårsmån det skiljde. Jag steker alltid kyckling hel i ugnen men hon hade delat den på mitten och vikt ut. Tillagningen går ju lite fortare då. Marinaden med smält smör och mango chutney gjorde hon också lika men i såsen använde hon en burk creme fraiche och jag grädde istället.

Nu gjorde jag den snabbare varianten och delade kycklingen, och istället för grädde så provade jag creme fraiche att vispa ut stekskyn i.  Smakerna är väldigt snarlika så använd det du själv föredrar, gott är det i alla fall! 😛

Det här behöver du :
1 hel kyckling
50 gram smör
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soya
1½ dl mango chutney
1 tsk malen paprika
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 


Dela kycklingen på mitten och vik ut eller i stycka den i delar.


Lägg i ugnsfast form. Smält smöret och rör ner vitlök, mango chutney, soya och paprikapulver. Salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen och stek i ugnen 175 grader ca 1 timme. Lägg på ett folie i början och ta bortefter halva tiden så blir kycklingen inte bränd utan får en fin yta.

Slå stekskyn i en kastrull och rör ner en burk creme fraiche. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

hel_kyckling_dela_på_mitten
delad_kyckling_mitten

Du kan antingen dela kycklingen genom att skära längs med bröstbenet, eller klippa med sax i ryggbenet och sedan ”vika” ut den. Ugnssteker du kycklingen såhär istället för hel förkortas tillagningstiden.

kyckling_marinad_mango_chutney

Lägg kycklingen i en ugnsform, häll på marinaden och pensla in den överallt.

kyckling_mango_chutney

Efter 50 min i 175 grader är den klar.

Sista halvtimmen i ugnen fick den ugnsstekas utan folié och fick denna fina, gyllene och knapriga yta. Nu kan du lätt bryta eller skära loss delarna och servera.

mango_chutney_sås_till_kyckling

Sila stekskyn och häll i en kastrull. Rör ner en burk creme fraiche. Låt koka upp, smaka av med salt och peppar.

kyckling_mango_chutney_sås

Godaste kycklingen med härlig mango chutneysås! 😛

8
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00