Årets första gräddtårtor med jordgubbar, hallon och blåbärsfyllning

jordgubbstårta_gräddtårta

Nu blir det lite tårtor och bilder från helgens födelsedagsfirande av Nicke. Precis som alltid när man fyller år här hemma så bestämmer man vilken tårta och vilken middag man vill ha, så har vi alltid gjort och även i år! 😛

Den klassiska gräddtårtan med bär. Det är så han vill ha det kära gubben! Jordgubbar o blåbär, ingen marsipan eller annat ”konstigt”. Jag håller faktisk med honom i detta, gräddtårta med bär är den godaste tårtan. Jag avundas dock alla fantastiska tårtkonstnärer som kan trolla fram de mest sagolika, vackra, höga och helt perfekta tårtor. Det är en konst jag inte besitter. Tårtorna här hemma fylls ned sylt, bär och vaniljkräm – det är den nivån jag är på! 😛 Tårtbotten kan jag dock baka, å dom brukar bli höga och fina. 😉

Tårtbotten :
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 25 cm diam, gärna med löstagbara kanter. Vispa ägg & socker riktigt poröst. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda ca 35-40 min.

gräddtårta_bär_jordgubbar_hallon

Tårtan som fick följa med maken till jobbet i fredags. Flyttgubbar BEHÖVER tårta då och då! 😛 Detta är Jolines verk. 😛

öland_öjkroken_kryddburken_vår_tulpaner_rosa

Härliga buketter och snittblommor fick han, här syns också syrenblommor i tulpanbuketten, nu längtar man verkligen tills dom slår ut här på ön!

blommor_snittblommor_öjkroken_öland_kryddburken
Vackra…

gräddtårta_jordgubbstårta_tårta
Sen kom dagen D och ännu en tårta dukades fram. En stooor tårta med fyra lager av blåbär, vaniljkräm, jordgubbssylt varvat… Tårtfatet har Joline gjort av ljusstake som fot och fat av en pizzatallrik. Limmat ihop o lackat svart. Bilder och beskrivning finns i ett eget inlägg som du hittar du HÄR >>

tårta_nicke_öjkroken_födelsedag
Finaste maken som skär första biten. En mastig tårta de där! 😛

utebelysning
Senare på kvällen strosade vi ut i garaget och tände grillen! Här är Nickes present från mig och barnen som han nyss har monterat upp på garaget vid dörren.

burgare_garage
Självklart blev det grillade hamburgare, grillat bröd och goda tillbehör. 😉

nicke_nilsson_öjkroken
Har man haft en hel helg med födelsedagsfirande så kan man inte avsluta en söndagskväll i Öjkroken bättre än ute i skogen vid elden! ♥ Älskade Nicke 39 år, du är underbar – jag älskar dig!

  1. Sofia skriver:

    Vilken härlig sommarkänsla det var i den tårtan!

  2. Din blogg är ju bäst!! Hittade hit förra veckan och har inte kunnat sluta läsa, så fina bilder och så mycket inspiration! Gillar själv att laga mat och får massa roliga idéer när jag läser, kommer fortsätta följa =) Angående tårtorna var de ju helt underbara, både din och lilla Jolines! Själv är jag inget fan av tårtor oavsett sort men himla fina (och goda!!) ser de ut att vara! Kommer kika in här framöver, keep up the good work //Sarah

  3. Anna J skriver:

    Vilka läckra tårtor! En tårta med grädde och bär är så himla gott och är på min första plats när det gäller tårtor. Grattis i efterskott också till maken din.

  4. Anne skriver:

    Jag är egentligen inte en tårtmänniska, men ska det vara tårta så ska det vara klassisk gräddtårta. Era tårtor ser väldigt goda ut, så goda att jag blir sugen på tårta… Gillar Jolines tårtfat! Smart att använda gamla prylar på nytt sätt. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..