Nyttig omelett i långpanna med färs och broccoli

omelett_långpanna_lchf_nyttig_lunch_recept

I söndags gjorde jag ett gäng matlådor och det blev ett totalt experiment till recept! 😛
Ägg, färs och broccoli var önskemålet så jag kokade ihop en rejäl långpanna ugnsomelett med brynt färs toppad med broccolibuketter och riven ost. Galet gott experiment som det blev både matiga och nyttiga matlådor av. 😉

Det här behöver du :
800 gram nötfärs
Cayennepeppar
D’Elidas chilisås
Örtsalt

10 ägg
8 dl mjölk

En stor bukett broccoli
Riven ost

GÖR SÅHÄR :
Bryn färsen i stekpanna, krydda med cayennepeppar, några droppar chilisås och örtsalt. (Eller ta de kryddor du själv föredrar)
vispa ihop äggen med mjölken och skär broccolin i små buketter, även stammen. Riv osten. Fördela allt i långpanna, börja med färsen, lägg på broccolin, slå över äggstanningen och toppa med riven ost. Stek i ugnen på 175 grader ca 35 – 40 min.

färs_omelett_lchf_recept_lunch_matlådor

omelett_långpanna_lchf_nyttig_lunch_recept

ugnsomelett_lchf_färs_broccoli

  1. Sofia skriver:

    Broccolli är så himla gott i vissa rätter, det här ser smaskens ut!

  2. Carina skriver:

    Hej, jag undrar om det blir gott att frysa den i portioner?

    1. Carina!
      Njae, ägg blir väl inte så bra fryst, tror det blir lite vattnigt när de tinat men har iofs inte provat.
      /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..