Ugnspanna med bacon och kokt potatis

fläskpannkaka_bacon_kokt_potatis
gnspannkaka är en rätt jag ofta gör när det finns lite olika rester i kylskåpet. Överbliven kokt potatis går utmärkt att riva ner i smeten, precis som riven morot och äpple. Frysta lingon är också gott att strö över före gräddning!

Bara fantasin som sätter gränser. Smaken på denna ugnspannkaka påminner lite om potatisbullar fast mycket godare! 😉

1 plåt
Det här behöver du :
350 gram bacon (3 pkt)
6 dl vetemjöl
1 liter mjölk
5 ägg
500 gram kokt potatis
Salt

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp ugnen till 200 grader. Skär bacon i bitar och fördela på en ugnsplåt. Stek baconet i ugnen tills det fått lite färg.

Mät upp mjöl i en bunke och vispa i mjölken lite i taget så du inte får några klumpar. Knäck i äggen och riv ner de. Kokta potatisen. Salta.

Slå smeten över de stekta baconet och in i ugnen igen, ca 40 min.

ugnspannkaka_potatis

  1. Tack för tipset, som sagt fantasin sätter gränser. Till ugnspannkaka som jag gör med fläsk/bacon tar jag även ibland äpple som jag skivar och lägger på innan skjuts in i ugnen. Superfin blogg du har, tittar in ofta och får en hel del tips! Tackar!

  2. Vilket bra tips.
    Det var jättelänge sedan jag gjorde ugnspannkaka!

  3. Inger skriver:

    Låter gott! Har man inte kokt potatis, så kan man skiva rå potatis och lägga i botten på formen innan man lägger på fräst bacon (el strimlad rökt skinka) och häller på smeten. Också gott.

  4. Therese skriver:

    Tack för tipset! Detta testas just nu och jag tror det kommer bli en hit, både fläskpannkaka och potatisbullar är favoriter så det måste ju bara bli bra 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..