Kebabgryta i het tomat och paprikasås med vitkål


Igårkväll gjorde jag en sån hejdundrade god kebabgryta i stark sås. Tomat, lök och paprika och massa chilisås! 😛 Det som sätter det lilla extra piffet är den strimlade vitkålen som man på vissa kebabställen får i pitabrödet, det är ju bara sååå gott!!

Krispigt, hett och såsigt! Vill man äta denna kebab i pitabröd går det alldeles utmärkt att dra ner på mängden vätska/sås i receptet och servera med en kall kebabsås till istället. Recept på godaste kebabsåsen hittar du HÄR>>

Vill du göra ditt eget kebabkött så finns steg-för-steg HÄR >>

4 -6 port
Det här behöver du :
1 kg kebabkött/flarn
2 gula lök
3 msk tomatpuré
1 msk D´Elidas chilisås
4 dl vatten
2 msk oxfond
1 burk finkrossade tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1/4 vitkålshuvud
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs på kebabköttet. Strimla lök och fräs med. Tillsätt tomatpuré, chilisås och slå sen på fond, vatten, krossade tomater och strimlad röd och gul paprika. Låt koka upp. Strimla vitkålen och lägg i. Smaka av med salt och peppar.


Kebabgrytan puttrar på spisen…


Tillsätt strimlad vitkål strax före servering så den håller sig krispig.


Smaka av med salt och peppar, ev. spiskummin om man gillar det.


Servera grytan med ris, klyftpotatis etc.


H

emmagjord kebab – recept

HÄR >>

och godaste kebabsåsen, recept

HÄR >>