Hjärtan – presenter, recept och pyssel!


Ingen kan väl undgå att imorgon är det alla hjärtans dag! En dag som vi firar här hemma många gånger om året, inte bara EN dag! För att visa lite extra omtanke till de man älskar behövs ingen speciell dag utan små överraskningar, extra god middag eller små presenter uppskattas faktiskt bäst när man minst anar – och det är väl då man förtjänar dom som bäst också!

Här hemma älskar vi ju pyssel och överraskningar i stora mått så dagen imorgon blir såklart lite extra spännande, framförallt för barnen som gillar stämningen med ”guldkant i vardagen” då dom får göra hemlisar och man får inte komma in på rummen eller ”tjuvkika” och det lite ”hysch-hysch” och spänning råder i luften.

Jag tänker att det kan vara kul med inspiration både i form av köpta presenter, hemmagjorda, goda middagar och desserter och pyssel därtill så jag bjuder på ett bildregn och hoppas ni får lite ideér att bolla med. 😛


Läckra grillspett med GODIS fixar du enkelt själv med modell ”större godisar” och vanliga grillpinnar. Super-surprise till alla sockertoppar man känner!


Slå in dom i cellofan med knyt ihop med rosa snören… 😛


Vill man inte ha godis, kan man göra fruktspett!


Presenttips till matlagningstokiga – Le Creuset små hjärtanformar med lock, perfekt till potatisgratäng, desserter eller kanske soppa som man serverar en till varje person.


Chokladpraliner och alla hjärtans dag, dom bara hör ihop sååå bra! 😉


Plopp kärlek finns i butik att köpa och ge bort till dom man äääääälskar! ♥


En äkta ”Lady & Lufsen-middag” med frikadeller i tomatsås och spagetti. Receptet hittar ni

HÄR >>


Det finaste man kan få från barnen är det som dom gjort själva, ritat och pysslat! ♥


Vacker tulpanbukett kan man binda själv med ett par knippen tulpaner och några kvistar från blomsterhandeln. Både roligt, vackert och billigt!


Såhär brukar det se ut på vårt köksbord runt alla hjärtans dag, barnens teckningar, blommor, pyssel och små presenter!


En enkel kärleksförklaring med ståltråd och lavendel…


Varför inte göra en ”Alla-hjärtans-smörgåstårta” Recept

HÄR >>


Med tillhörande hjärtan-semlor? Recept

HÄR >>


Vilken mat-mamma blir inte lycklig av att få hänga upp en sån här fin plåtskylt i köket?? 😛


Hemmagjort ”sten-hjärta” med hönsnät och stenar plockade från stranden… ♥ Översta bilden med kottar är gjord på samma sätt.


Frasiga äppeltarte med vaniljglasss, recept hittar du

HÄR >>

8
2

Fyllda skinkrullader i gräddsås


Något som är fantastiskt gott och lite pyssligt att tillaga är rullader. För att nämna några som

fläskrullader med färskost

lövbiffsrullader med pepparrot

,

kycklingrullader med ädelost

och som här skinkrullader fyllda med bacon och lök.


(Klicka på bilderna för att komma till recepten)

När man ändå tar sig tid att banka och fixa fyllning måste man också låta rulladerna få ta lite tid i pannan för att bli riktigt möra och saftiga. Det finns väl inget tråkigare än sega, hårda rullader… Så följ mitt råd och bräsera dom i en kraftig buljong tills de är riktigt mjuka, sen fixar du till godaste gräddsåsen med alla härliga smaker. Det kan inte bli bättre så! 😉

Det här behöver du : 
1 kg skivad skinkschnitzel (ca 15 skivor)

Fyllning till rulladerna : 
2 pkt bacon
½ purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
Trocomare örtsalt

Sky/gräddsås  : 
6-8 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
3 dl grädde
1 msk vinbärsgelé
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att förbereda fyllning. Finhacka bacon och purjolök och pressa vitlöken. Fräs på i het stekpanna tills purjolöken blivit mjuk. Krydda med trocomare örtsalt. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Banka ut skinkschnitzlarna, lägg en rågad matsked på varje och rulla ihop. Fäst med tandpetare.Bryn rulladerna i panna. Slå på buljong. Låt bräsera på medelvärme ca 1½ timme.

Tillsätt grädde och vinbärsgelé. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens.


Fyllningen är förberedd och får svalna innan rulladerna rullas ihop.


Lägg på en rågad matsked på varje schnitzel.


Rulla ihop och fäst med tandpetare.


Bräsera rulladerna i buljong ca 1½ timme så de blir riktigt möra.


Tillsätt sedan resten av ingredienserna och koka upp såsen. Dra ut tandpetarna.


Servera med kokt potatis och lingon. 😛

5
5

Tortilla kyckling


Jodå, visst var det tortillakyckling, eller kycklingtacos, eller kycklingwraps. Många gissningar och visst hade det lika väl kunnat vara pulled pork, det var länge sen jag gjorde nu så kanske till nästa fredag. Så barnsligt gott är det i alla fall med kyckling och ett alternativ till den klassiska tacofärsen till fredagsmys!

Kycklingfiléerna har jag bara strimlat tunt, kryddat med fajitaskrydda, citron och vitlök och stekt på i panna. Sen är det bara att servera precis som tacos med goda tillbehör! 😛 Nachochips med ostsmak och ostdipp får inte förglömmas dock.

Ikväll har jag lagat en gäng lchf-matlådor igen och även en supergod söndagsmiddag med fyllda skinkrullader, recept kommer imorgon! Hoppas ni alla haft en trevlig helg!


Goda tillbehör till, ungefär desamma som till tacos! Ostdippen får man absolut inte gömma, den har en strykande åtgång och passar även till kycklingwraps.


Ät, njut och dippa! 😛

6
0