ANNONS

Världens godaste päronpaj

/
päronpaj_creme_fraiche

I helgen bakade vi en supergod päronpaj, typ världens godaste! 😛 När man inte har bär i frysen till goda dessertpajer får man botanisera på frukt och gröntavdelningen i affären. Päron är något som jag sällan bakar med men dessa små fina päron var så mjuka och goda så det fick bli en paj. Du kan självklart använda konserverade päron men färska går lika bra, bara de inte är stenhårda. Det blir lite mörkare i färgen än om du använder päron på burk men mycket godare och inte lika sötsliskigt! 😉

Det goda med pajer är ju också fyllningen, vilken smet eller smuldeg man använder. Här har jag vispat ihop en röra på creme fraiche och det blir ett mjukt, fluffigt täckte som fullkomligt smälter i munnen. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass. Den godaste vaniljsåsen får du om du vispar ihop vanligt marsanpulver och mjölk till en sås och sen blandar med lättvispad grädde… 😉

Botten :
2 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
125 g smör
1 ägg

Fyllning :


ca 800 gram päron färska el konserv


2 ägg


1 dl strösocker


2 tsk vaniljsocker


2 msk vetemjöl


2 dl creme fraiche


Mandelspån

GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop ingredienserna till bottnen. Låt vila i kylskåp ca 30 min. Tryck sedan ut pajdegen i en form, gärna med lös botten, ca 35-40 cm i diam.
Förgrädda pajskalet 15 min i 175 grader.

Skala o kärna ur päronen.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner vetemjöl och creme fraiche.

Lägg ut päronhalvorna i det förgräddade pajskalet. Slå på smeten. Toppa med mandelspån. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min i 175 grader.
Pudra över florsocker och servera med vaniljsås.

päron_baka_paj_päronpaj
päron_baka_päronpaj_paj_recept
världens_godaste_paj
päron_paj_recept_baka
världens_godaste_päronpaj_paj
päronpaj_baka_päron_paj
päronpaj_dessertpaj_päron
17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00