Lax i dillsås med blomkålsmos

lax_sås_fisk_dillsås

Fisk med dillsås är en sån där kombination som aldrig kan bli fel. En gnutta citron måste det vara i såsen så det blir sådär härligt syrlig och fräsch också. Servera såsen till stekt fisk eller slå över fisk och gratinera i ugn tillsammans med potatismos så har du en härlig fiskgratäng. Här valde jag att steka laxen i bitar och la sen i laxen i såsen, serverat med blomkålsmos och broccoli.

Dillsås 4 port : 
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 fiskbuljong
1 grönsaksbuljong
1 msk pressad citron
2 dl creme fraiche
Salt & peppar
1 knippe färsk dill

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i en stekpanna. Pudra över mjölet och vispa slätt. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar, pressad citron och creme fraiche. Låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt småputtra ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar. Klipp över dillen precis före servering.Lägg i den stekta laxen i såsen och servera med blomkålsmos och kokt broccoli.

Servera med laxfilé (4 st) skuren i bitar, stekt i smör med salt och peppar.
Recept på blomkålsmoset kommer i separat inlägg.

dill_dillsås_sås_till_fisk

dill_laxfile_sås_dillsås

dillsås_fisk_lax

lax_dillsås_fisk_sås

  1. Hej kära du! jag har aldrig kommenterat tidigare men läst din blogg i flera, flera år. Jag kikar in här flera gånger om dagen! Jag ville bara förmedla lite kärlek. Jag ÄLSKAR din blogg! älskar, älskar, älskar! Jag har garanterat lagat minst 50 stycken recept härifrån och går igenom ditt arkiv minst en gång i veckan. Favoriterna är alla grytor, soppor samt recept på billiga köttdelar (kotlett, karré, bog osv) då jag blott är en urfattig student från uppsala! :). Hoppas du får en underbar vecka, burken! kramar från studentstaden!

  2. Såg bilden på Instagram och precis som vi skrev där skriver vi här, det ser hur gott ut som helst. Fisk äter vi ju på kors och tvärs här hemma och mitt i veckan uppskattas alltid snabblagade fiskrätter.

    Hoppas allt är fint med dej,
    kramar

  3. Hej! Är sugen på att testa D’Elidas chilisås. Kan du tipsa om någon bra sida där man kan köpa den?
    Och gärna något tips på mer ”bra att ha” grejer. Trist att bara köpa en flaska liksom

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..