ANNONS

Lax i dillsås med blomkålsmos

/
lax_sås_fisk_dillsås

Fisk med dillsås är en sån där kombination som aldrig kan bli fel. En gnutta citron måste det vara i såsen så det blir sådär härligt syrlig och fräsch också. Servera såsen till stekt fisk eller slå över fisk och gratinera i ugn tillsammans med potatismos så har du en härlig fiskgratäng. Här valde jag att steka laxen i bitar och la sen i laxen i såsen, serverat med blomkålsmos och broccoli.

Dillsås 4 port : 
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 fiskbuljong
1 grönsaksbuljong
1 msk pressad citron
2 dl creme fraiche
Salt & peppar
1 knippe färsk dill

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i en stekpanna. Pudra över mjölet och vispa slätt. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar, pressad citron och creme fraiche. Låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt småputtra ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar. Klipp över dillen precis före servering.Lägg i den stekta laxen i såsen och servera med blomkålsmos och kokt broccoli.Servera med laxfilé (4 st) skuren i bitar, stekt i smör med salt och peppar.


Recept på blomkålsmoset kommer i separat inlägg.

dill_dillsås_sås_till_fisk
dill_laxfile_sås_dillsås
dillsås_fisk_lax
lax_dillsås_fisk_sås
6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00