Kyckling sweet n sour

kyckling_sweet_n_sour_kycklinggryta

Nu är jag tillbaka igen efter en hektisk vecka på jobbet. Det var inte meningen att det skulle bli ett så långt uppehåll men jag har varken hunnit eller haft ork med mer dator än vad jobbet krävt och känner mig inte helt piggelin heller. Ni som väntar svar på mail, det kommer! 😛

smörgåsar
Smörgåsar inför torsdagens jobbmöte, inspektion av IVO. 😛 Gick superbra!

Vi har hunnit fira Mamma Mia också som fyllt år, och dan innan det fyllde vår buse Kean 4 år. Mycket firande, god mat och tårtor har det blkivit såklart.

kean_kött_tårta_hund

Kean fick en ”kött-tårta” gjord på hans vanliga foder (fryst kött) dekorerad med falukorv, kex och frolic. Vet inte om han uppfattade själv att det var just en tårta, den försvann i alla fall på fem röda sekunder. Slurp!! 😉

Hemma hos mamma gjorde vi tacobuffe i torsdags och Roger fixade jordgubbstårta – galet gott allting och mätta blev vi!

födelsedagstårta
Mammas tårta som Roger pysslade ihop omsorgsfullt med banan och jordgubbar – supergod!

present_mamma
Å så lite presenter till fina mamma! ♥ Två vispskålar i melamin, och som en liten pik då hon välte ut en hel kaffekopp i Rogers nya firmabil så blev det en keramikkopp med silikonlock. Roger hade tänkt i samma banor så nu har hon två! 😛

Nu till dagens recept jag ska bjuda er på är en kycklinggryta med härliga smaker av sött och surt med krispiga grönsaker, ananas och champinjoner – lite som en hawaiigryta!

Det här behöver du :
4 kycklingfiléer
Salt o peppar
2 tsk malen paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
1 burk ananasringar + spadet
5 dl kycklingbuljong
2 dl crème fraiche
150 gram färska champinjoner
Maizenamjöl till redning
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek i het panna med smör eller olja. Salta och peppra. Pudra över paprikapulver.

Skär paprikan i strimlor och tillsätt. Slå i burken med tomatkross och ananasringar (dela dom ngt) och spadet. Tillsätt kycklingbuljongen och crème fraiche. Låt grytan koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra ca 10-15 min. Tillsätt champinjonerna. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

kycklingfile_recept_kycklinggryta

kycklinggryta

sweet_n_sour_sötsur_kycklinggryta

  1. Oj vad sugen på sötsur sås jag blev nu… Det får jag göra snart!

  2. Grytor av alla dess sorter är underbara.
    Din ser väldigt god ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..