Lövbiffgryta med stark sås och champinjoner


H

äromdan på kontoret när hungern föll på gjorde vi en liten skåpsrensning och hittade diverse smått och gott fast inga fabulösa ingredienser att få ihop till en middag men som tur är har jag bara 1 km hem så jag åkte hem o hämtade champinjoner, lite grönsaker, buljong och pasta så vi fick ihop en riktig höjdarmiddag av allt småplock ändå. 😛

Det som fanns var 2 skivor lövbiff i frysen, lök och vitlök och D´Elidas chilisås. Resten plockade jag hemifrån och det blev vansinnigt gott! Vi hade dessutom en liten buse på besök, (snart 3 år) som glufsade i sig så det rök ur öronen så betyget blev godkänt av både stora och små får man nog säga. 😉

4 – 6 port
Det här behöver du :
2 skivor lövbiff (gärna fler om man vill ha grytan lite ”köttigare”)
1 gul lök
2 morötter
3 msk tomatpuré
3 msk oxfond
2 msk grönsaksfond
2 tsk D´Elidas chilisås
1 liter vatten
150 gram färska champinjoner
Salt & peppar
Haricot verts (ett par nävar)
Gröna ärtor  (ett par nävar)
Kokt pasta till 4 port

GÖR SÅHÄR : 


Strimla lövbiffen tunt.

Bryn på i het stekpanna med smör. Finhacka lök och skär morötterna i stavar. Låt fräsa med köttet tillsammans med tomatpuré nån minut innan du slår på vätskan.

Tillsätt fond, D´Elidas och vatten och låt grytan småputtra på låg värme ca 30 min. Skär champinjonerna i kvartar och lägg i. Koka pastan.

På slutet, rör ner haricot verts, gröna ärter och nykokt pasta – servera!

5
0

Fiskgratäng med torsk och räkost


Som den fiskälskare jag _inte_ är så är dessa fiskgratänger med mjukost, i det här fallet räkost det godaste i fiskväg jag vet. En favorit hos barnen också. Mild, krämig och precis så len och god fisksmak att jag vågar säga att ni måste prova om ni inte gjort det tidigare, även om ni inte gillar fisk. 😉

Rätten är enkel, bara ner med fisk i en form, vispa ihop räkost med creme fraiche och grädde. Krydda och skjuts in i ugnen medan potatis eller ris kokar på spisen. Det kan inte bli bättre!

Har varit lite sen med mina uppdateringar nu, mycket på jobbet och kontoret som tar extra tid och så lägger vi till en omgång förkylning till på de så nu ska jag snörvla ut i köket o se vad vi kan hitta på för middagsmat ikväll. Imorgon ska ni få ett gott recept på en härlig biffgryta jag gjorde på kontoret igår. 😛 So long så länge!

Det här behöver du : 


800 gram torsk (2 frysta torskblock)


Salt och peppar


200 gram räkost med rödlök


2 dl creme fraiche


1 dl grädde


2 msk pressad citron


1 msk fiskfond el. hummerfond

GÖR SÅHÄR : 
Tina fisken om den är fryst. Smörj en ugnsfast form. Dela fisken i bitar. Salta och peppra. Rör ihop resten av ingredienserna och slå över fisken. Tillaga i ugn 175 grader ca 25-30 min. Servera med kokt potatis, broccoli, tomat och ev. citron.


Jag använde räkost med rödlök denna gång, lite mer sting i den – riktigt god!


2 torskblock (tinade), salt och peppar och sen på med såsen.


Skjuts in i ugnen 25-30 min i 175 grader.


Servera med kokt potatis, broccoli, tomat och extra citron.

13
21

Toast egg burger


Enkel match till middag, bröd, färs, ägg och grönsaker och så vansinnigt gott! Några stänk HP eller chilisås och saken är biff. – Eller

toast egg burger

!  Med extra lös gul som får rinna ner sådär härligt över hamburgaren. 😛 Mer behövs inte.

Ibland går det väldigt fort att svänga ihop kvällsmiddagen. Idag ska jag dock krångla till det lite mer och göra en god fiskgratäng med räkost och potatis till, självklart ska ni få receptet sen.

Burgare 4 st
400 gram nötfärs
½ dl vatten
knappt 1 msk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm vitpeppar malen

GÖR SÅHÄR : 
Blanda samtliga ingredienser. Forma till burgare för hand eller i press. Stek i het panna med smör ca 2 min på varje sidan.

Tillbehör : 
Stekt toast eller surdegsbröd
Stekt ägg
Grönsaker
Chilisås


Perfekt stekta ägg med hel gula blir bäst på låg värme, smör i pannan och salta bara på äggvitan. 😉

5
0