Fiskgratäng med torsk och räkost


Som den fiskälskare jag _inte_ är så är dessa fiskgratänger med mjukost, i det här fallet räkost det godaste i fiskväg jag vet. En favorit hos barnen också. Mild, krämig och precis så len och god fisksmak att jag vågar säga att ni måste prova om ni inte gjort det tidigare, även om ni inte gillar fisk. 😉

Rätten är enkel, bara ner med fisk i en form, vispa ihop räkost med creme fraiche och grädde. Krydda och skjuts in i ugnen medan potatis eller ris kokar på spisen. Det kan inte bli bättre!

Har varit lite sen med mina uppdateringar nu, mycket på jobbet och kontoret som tar extra tid och så lägger vi till en omgång förkylning till på de så nu ska jag snörvla ut i köket o se vad vi kan hitta på för middagsmat ikväll. Imorgon ska ni få ett gott recept på en härlig biffgryta jag gjorde på kontoret igår. 😛 So long så länge!

Det här behöver du : 


800 gram torsk (2 frysta torskblock)


Salt och peppar


200 gram räkost med rödlök


2 dl creme fraiche


1 dl grädde


2 msk pressad citron


1 msk fiskfond el. hummerfond

GÖR SÅHÄR : 
Tina fisken om den är fryst. Smörj en ugnsfast form. Dela fisken i bitar. Salta och peppra. Rör ihop resten av ingredienserna och slå över fisken. Tillaga i ugn 175 grader ca 25-30 min. Servera med kokt potatis, broccoli, tomat och ev. citron.


Jag använde räkost med rödlök denna gång, lite mer sting i den – riktigt god!


2 torskblock (tinade), salt och peppar och sen på med såsen.


Skjuts in i ugnen 25-30 min i 175 grader.


Servera med kokt potatis, broccoli, tomat och extra citron.