ANNONS

Vintermat och innertemperaturer

/

Hej igen allihopa, nu är jag tillbaka efter helg o förkylning då mer eller mindre hela familjen legat däckad med feber, ont hals, bihålor och det har förbrukats mer snytpapper än mat vill jag lova men nu börjar det ordna till sig. Imorgon jobb och skola igen. 😛

Vill passa på att tacka för alla otroligt bra tips på recept av det jag har i frysen, jag har lyckats komponera ihop en massa goda middagar som ni självklart ska få ta del av. 😛
Alla era tips hittar ni HÄR >>

Nu dessutom har snön kommit, inte i några mängder men utetemperaturen har sjunkit rejält och ingen är väl gladare än hundägare när marken fryser på istället för plusgrader och lera… Ja, ni förstår! 😉

Apropå temperaturer så får jag ofta frågor om just detta vad gäller kött av olika slag. Vilken innertemperatur ska det vara på fläskkött, vilt, nöt etc. Här kommer en mycket användbar lathund att printa ut och tejpa upp på insidan av ett köksskåp tex.

innertemperatur_kött_fågel_vilt

Tips på härlig vintermat kanske?! 😛
(Klicka på bilderna för att komma till recepten)

slottsstek_gryta_stek_saftig_mör
 
kalops
Fr.vä; Slottstek med gräddsås och pressgurka. Norrländsk kalops.

fläskkotletter
 
färsbiffpanna_i_sås
Fr.vä; Möra fläskkotletter med champinjoner och skysås. Färsbiffpanna.

köttsoppa_klimp_recept
 
renskav_messmör
Fr.vä; Köttsoppa med klimp. Renskavsgryta med messmör.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00