ANNONS

Hjälp! Vad ska jag laga av allt detta?

/

thai_red_curry_chicken
(Bilden är från egen lagad thaimat Chicken red curry)

Nu är vi hemma efter en otrolig matupplevelse helt apropå, eller snarare fulltalig thaibuffé hos ett par vänner. Nu pratar vi äkta hemlagad thaimat o gästvänlighet som inte finns i Sverige. Vi skulle bara kika in o ”säga hej i dörren” möts av dofter som inte är av denna värld med allehanda kastruller o grytor som puttrar på spisen. Vi blir genast bemötta av leende och kramar och direkt visade till bordet trots att vi insisterade o inte ville tränga oss på men Parika (uttalas ”Barricka”) stod vid spisen o serverade oss rätt efter rätt med heta såser, friterade vårrullar, räkor, soppor, nötkött i stark sås, räkor, grönsaker i kokosmjölk, chilisåser, ris och gud vet allt och detta mitt i middagsbestyret då dom väntade gäster till kvällen men hon bara fortsatte laga den ena rätten efter den andra! 😛

Tänk om svenskar kunde va lika avspända o inte bry sig så mycket om städning o fina dukningar, kristallglas o matchande servetter utan om att umgås o uppskatta mat o smaker och bara njuta?! Det här blev dagens höjdpunkt tillika överraskning! Tusen tack till er. Jädrans va gott allting var! Jag blev så tagen av allt att jag totalt glömde bort att ens tänka på att fota så ni för föreställa er allt, men vid nästa tillfälle ska jag minsann dokumentera allt in i minsta detalj. Hon är en hejare på att laga mat, men så är hon ju född i Thailand också. 😉

20140110-191330.jpg

Joline fick två påsar nudlar av Parika, en HOT och en lite mildare! Gissa vem som ska vara med o provsmaka?! 😉

Nu till mitt lilla bekymmer på hemmaplan.

Det var redan i somras som jag sa att vi måste frosta av frysarna. Vi har två kombinerade kyl/frysskåp från IKEA (finns en bild HÄR där de syns i vänster kant) och det går inte att enbart stänga av frysen av nån konstigt anledning… Det går inte heller att stänga av kylen eller hela skåpet om man inte drar ut sladden på baksidan, å den är ju verkligen jättesmidigt att komma åt… Så det har liksom blivit ett utdraget projekt av det hela…

Men nu MÅSTE det ske!
Kean´s mat tar upp en helt egen hylla av 10 kg fryst kött som hela tiden fylls på var 10:e dag och det är precis vi kan få in ”korvarna” med centimetertjocka islager på hyllorna.

Gjorde en liten inventering nyss får nu måste jag laga upp av det vi har om vi överhuvudtaget ska kunna frosta av i år… 😉

Detta finns : 

  • 1,3 kg benfri karréstek
  • 1 kg rostbiff
  • ½ fläskfile
  • 1 kg hel kyckling
  • 1 kg falukorv
  • 400 gram nötfärs
  • 400 gram lövbiff i skivor
  • 500 gram färdig köttfärssås
  • 4 isterband
  • 500 gram sejfilé
  • 2 majskolvar
  • 1 påse Findus grillade grönsaker

Resten består av bär, bröd, glass o kakor.

Nu till mina stora fråga!
VAD SKA JAG LAGA AV DETTA? 
Peppra mig med tips, idéer, recept o tankar – jag är öppen för precis alla förslag för frysarna måste tömmas! 😛

19
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00