ANNONS

Den tandlöse greven Stroganov

/

korvstroganoff_klassisk_recept_falukorv

Kocken till den ryske och även tandlöse greven Stroganov som älskade kött men hade på ålderns höst fått svårt att tugga då tänderna trillat ur uppfann rätten Biff stroganoff där han skar köttet i strimlor och bräserade det riktigt mört i sås av grädde, lök och bl.a. tomatpuré.

Den tandlöse greven och dennes kock ska därför ha stort tack genom den försvenskade versionen som blivit en älskad husman och vardagsrätt – korvstroganoff! 😛

Jag tillagar min på klassiskt vis med just strimlad falukorv, hackad, gul lök och en buljongsås med tomatpuré som jag späder med en skvätt grädde och smaksätter med fransk senap. Det blir gudagott och smakar allra bäst serverat med ris eller makaroner tycker jag. 😉

4 – 6 port
Det här behöver du :

800 gram falukorv
2 gula lök
2 msk vetemjöl
6 dl vatten
2 msk oxfond
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 dl grädde
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla falukorven och hacka den gula löken. Fräs på i het panna med smör tills löken mjuknat. Pudra över vetemjöl och vänd runt.

Tillsätt vatten, oxfond (eller köttbuljongtärningar) tomatpuré och dijonsenap. Låt koka upp och slå i grädden. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med basmatiris och kokta gröna ärtor.

falukorv_korvstroganoff_recept

korvstroganoff_ris_recept_falukorv

korvstroganoff_historia_recept_falukorv_korv_stroganoff

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00