Banoffee glasstårta

banoffee_glasstårta
Desserten vi hade på nyår var denna glasstårta. En banoffee-paj-glasstårta. 😉 Det fungerar alldeles ypperligt att göra glasstårta av pajen. Jag har använt mig av vanlig digestivebotten, gjort en 3-minutersglass med grädde och kondenserad mjölk och på detta karamellsås, bananer, grädde och daim. Hur gott som helst! 😛

Botten :
12 st digestivekex
50 gram smör
Glassen :
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad, sötad mjölk (inte kokt eller karamelliserad)
Topping :
1 burk karamelliserad mjölk (kolasås)
2 dl grädde
1 dubbeldaim

GÖR SÅHÄR :
Mixa digestivekexen med smält smör och tryck ut i en rund springform ca 25cm i diam.
Vispa grädden till glassen och rör ihop med den kondenserade mjölken. Slå över digestivebottnen. Täck med plastfolie och ställ in i frysen tills den ska ätas.

Före servering, bred på karamelliserad mjölk och skivade bananer. Toppa med vispad grädde och krossad daim.

glasstårta_banoffe_paj

glasstårta_banoffee

nyårsdrinkar_pommac
olines tjusiga nyårsdrinkar som vi skålade in tolvslaget med. Massor med jordgubbar, kiwi, citron och lime och Pommac förstås! 😛

  1. Hej
    En förtydligande fråga, till toppningen skall det äl vara karamelisserad kondenserad mjölk, dvs färdigkokt? Men i fyllningen ej karamelisserad kondeserad mjölk?

  2. Jisses vad go den såg ut. Får nog bli att vi prövar denna när vi ska ha sammanslaget 28 och 7 års kalas. Men kondenserad mjölk …går den att köpa färdigkaramelliserad eller måste man koka burken sådär som jag hört att man ska göra för att få kolasås. Tänkte hur du gjort i receptet.

    1. Hanna!
      Kondenserad mjölk går att köpa både som den är samt karamelliserad, alltså färdigkokt. Lycka till!
      /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..