ANNONS
Integritet på Tailsweep

Räckcocktail med vaktelägg

/

Hej allihopa och god fortsättning på det nya året 2014! ♥


Tack för alla fina kommentarer ni delade med er av om hur ni firar nyår, jättekul att läsa. 😉


Jag tänkte visa er vår 3-rättersmeny vi hade och jag börjar med förrätten. 80-tals klassikern räkcocktail. 😛

Jag gjorde den med en röra på räkor, gurka, tomat och paprika tillsammans med creme fraiche, majonäs, chilisås, salt och peppar. Som extra ingrediens kokade jag jag små vaktelägg och dekorerade med, samt citron. Guuudagott blev det. Jag gjorde dock en ”fuskvariant” till mig själv eftersom jag inte äter räkor så jag tärnade ner rökt skinka och små ostkuber i samma röra. En riktigt god förrätt blev det!

4 port
Det här behöver du : 
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 msk chilisås (Heinz)
2 msk finhackad gurka
2 msk finhackad paprika
2 msk finhackad tomat
1 knippe finhackad dill
Salt & peppar
200 gram skalade räkor

Salladsblad
Citron
4 vaktelägg

GÖR SÅHÄR : 


Rör ihop räkor med creme fraiche med majonäs, chilisås, grönsaker och dill. Smaka av med salt och peppar. Spara några räkor till garnering. Lägg ett stor salladsblad i varsitt glas, fyll på med röran. Dekorera med halverade vaktelägg och en citronskiva.


Dags att avnjuta förrätten medan varmrätten står i ugnen. Recept kommer…


Ljuvligt gott med små vaktelägg, passar så bra till räkröror.

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00