ANNONS

Pastagratäng med strimlad julskinka

/
pastagratäng_recept_med_julskinka_överbliven

Vad är väl en jul utan rester och recept med överbliven mat?! Det finns säkert en ljuv mening från begynnelsen att julbordet skulle uppbringa så mycket restmiddagar de kommande veckorna efter jul att uppfinningen med just julbord EN gång om året fick sin mättande innebörd. Den som inte lever gott efter ett hemlagat julbord vette tusan om den har nån botten i magen eller inte.

Jag tycker det är roligt med rester i kylskåpet oavsett om det är jul eller inte, det blir liksom en liten utmaning i sig att trolla fram en middag av det som finns hemma, man tager vad man haver precis som att koka soppa på en spik. Nu är ju inte denna restmiddag så ofantligt påhittig utan mer väldigt slapphänt framtagen med de två vackra ingredienserna makaroner och julskinka! 😉

Åhja, det är mat det också. Alla dagar kan ju inte vara Rolls Royce heller… 😛

Det här behöver du : 
4 port kokta makaroner
1 bit ansenlig mängd julskinka
4 ägg
4 dl gräddmjölk (lika delar mjölk som grädde)
Hyvlade ostkanter
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR : 


Koka makaronerna.

Häll av och skölj under kallt vatten. Slå över i en smord, ugnsfast form. Strimla den mängd julskinka du har över eller tycker blir lagom. Vispa ihop äggen med gräddmjölk. Hyvla över lite ost. Krydda med salt och peppar. Skjuts in i ugnen 200 grader, ca 20 min tills gratängen fått fin färg.

pasta_gratäng_pastalåda_julskinka_skinka_överbliven_recept
pasta_gratäng_julskinka_överbliven_recept_makaroner
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00