Julpynt och lite pyssel

julgrupp_plantera_dekoration
Nuså, äntligen är julen här på riktigt och det har julpyntats o fixats här i helgen som gått. Jag bjuder på lite bilder från köket och sista bilden ett litet julpynt som man enkelt pysslar ihop och kan hänga i granen eller i ett fönster.

Har ni något riktigt ”outstandning” julpynt ni alltid gör?
Något roligt pyssel med barnen kanske?

Här hemma pysslas det morgon, middag, kväll typ. Det är papper o klister och glitter överallt hela december. Det är en mysig månad då man sitter ner med barnen o bara uppfinner och tillverkar.

Spritsa pepparkakshus och knåda deg får vänta ett tag då jag gått o brutit handen igen… Men de e nog snart bättre. 😛

Ett par julgrupper med amaryllis och hyacinter hann jag med också, bara för att det är så förbaskat kul! Både att ha själv och att ge bort. Om ni tittar noga i ”koppen” så är det faktiskt små pärlhyacint som är på väg upp bredvid en ”våreld”… Tänk om jag får dom att blomma till jul? 😉

julpynt_julgrupp_amaryllis_hyacint

julkorg

köksfönster_jul

julpynta_advent

första_advent_adventsljusstake

julpyssel_girlang

 1. Malin skriver:

  Åh, vad mysig du har det. Vilken julkänsla jag fick när jag såg bilderna (i övrigt är julkänslan som bortblåst).

 2. Fint du har det! Så hemtrevligt! Jag gillade dina pappershjärtan, får mig att tänka på när jag var liten!
  Har du brutit handen igen, stackare! Så opraktiskt! Förra gången så hade ju jag brutit min samtidigt.
  Förra året gjorde jag en grankottsgirlang som jag hängde i vardagsrummets fönster. Det blev så fint, så i helgen var M och barnen och plockade kottar. Ska bara torka kottarna i ugnen så ska de få bli till en girlang igen. Tycker om att ta tillvara på naturen!

 3. Fina julgrupper du gjort, sånt kan vi inte alls någon av oss – tummen mitt i handen där:) Men julpyntat har vi gjort, hela vägen körde vi på med som vanligt, så nu sprider både gran och stjärnor ett mysigt ljus över alla tomtarna.

  Hoppas snart handen blir bra igen så pepparkaksbaket kan komma igång!
  Kramar

 4. Katarna skriver:

  Oj vilken lust jag fick att julpyssla nu. Fina julgrupper!

 5. Brytit handen? Stackare <3
  Sköt om dig. Låt man och barn pyssla om dig. Sitt på något skönt ställe och njut av ditt julfina hem

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..