ANNONS

Pizza calzone – hemmagjord!

/
pizza_calzone

Äntligen fredag!

T.G.I.F

(thank god it´s friday)

Superduperskönt med helg! Och det skall jag faktiskt erkänna att jag som bor på ”bonn-vischan” här på Öland inte vetat i så många år vad just T.G.I.F stod för…

Jag trodde först det var en restaurang i Stockholm (uttalat ”Tegiff”) men när det sen började dyka upp på diverse bloggar som rubrik på just fredagar så läste jag lite mer noggrant och jovisst, det stod ju för nånting! Tack gode gud för att det är FREDAG! Ja… nåt sånt! Whatever… 😛

Nu är det hur som helst FREDAG har vi ju konstaterat och här hemma slår vi på stort ikväll med tacos och soffhäng med barnen till en älskad dvd; Sällskapsresan… 😉

Ha en toppenfin kväll allihopa! ♥ Och för er som missat att hembakad pizza är godare än köpepizza så kommer här en favorit i repris. Det var fem år sen jag dammade av den på kryddburken så nu tyckte jag de var dags för Calzone – godaste pizzan som finns!2-3 normalstora pizzor


Pizzadeg :


2 dl vatten (37 grader)


1/4 pkt jäst (12,5 gram)


5 – 6 dl durumvetemjöl


½ dl rapsolja


Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.

Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk finkrossade tomater
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop samtliga ingredienser till tomatsåsen med stavmixer. Räcker till 4 pizzor, går bra att frysa in

calzone_recept
pizza_calzone_hembakad_hemmagjord
pizza_calzone_recept_hemmagjord
pizzasallad

Pizzasallad :
1/4 vitkålshuvud
en kastrull kokande vatten
2-3 korkar ättika (Perstorps ättika)
3/4 dl solrosolja eller annan matolja
2 msk vatten dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 msk oregano
1 tsk finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :


Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Om du lägger vitkålenhuvudet i en stor matkasse så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket!

Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Skölj sedan under kallt vatten och låt rinna av. Använd en rymlig plastbunke med tätslutande lock till salladen eller en plastpåse. Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om burken/påsen väl. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet : 1 vecka.

pizzasallad
13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00