Soppa till lunch


Till lunch idag;

Värmande, vansinnigt god och enkel soppa – potatis och purjolökssoppa!


Det är en av mina favoritsoppor och går att svänga ihop på ett kick med bara tre ingredienser; potatis, en bit purjo och buljong. (Ja, vatten o kryddor också förstås) Fyll en termos och ta med den till jobbet eller om du ska ut i höstrusket… Det är så gott, gott, gott… 😉

Det här behöver du :
5 medelstora potatisar
1 purjolök
Vatten
1 tsk salt
2-3 msk oxfond (byt ut till grönsaksfond så får du den helt vegetarisk)

GÖR SÅHÄR :
Skala potatis och skär i tunna klyftor. Skölj och hacka purjolöken. Lägg alltsammans i en rymlig kastrull och slå på vatten så det precis täcker. Salta! Låt koka tills potatis mjuknat. Vispa kraftigt i soppan så potatisen går sönder så du får en tjockare soppa. Tillsätt köttfond eller buljong. Låt småputtra någon minut. Smaka av och servera. Soppan går utmärkt att förvara i kylskåp ett par dagar.

TIPS!!


Om du får soppa kvar i kylskåpet går den utmärkt att mixa med stavmixer och blandas


ihop med färssmet till en köttfärslimpa eller goda biffar! Blir riktigt gott!