Chokladtryffel smaksatt med Morbergs julglögg

per_morberg_chokladtryffel_glöggtryffel
Jag bunkrar upp julförrådet nu med Morbergs julglögg för den är så ”mördande god” 😛 Jag brukar inte vara nån större glöggdrickare och gillar varken vinglögg eller ”spetsad” glögg men den alkoholfria brukar gå hem hos mig, och det gör Morbergs i allra högsta grad.

Har man väl fastnat för något så tycker jag man gott och väl kan ta ut svängarna och experimentera lite. Glögg är ju inte bara en dryck utan en riktig smaksättare så som i såsen (Recept HÄR) jag gjorde förra veckan och som här i en chokladtryffel.

Tycker du tryffel låter avancerat så följ stegen här bild för bild så kommer det gå galant, för krångligt är det inte! 😉

ca 20 st
Det här behöver :
250 gram mörk choklad

1½ dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker

2 msk smör
3-4 msk Morbergs julglögg

GÖR SÅHÄR : 
Finhacka chokladen. Koka upp en kastrull med grädde, honung och vaniljsocker. Dra från värmen och slå den varma grädden över chokladen i en rymlig skål. Tillsätt smöret. Använd stavmixer/visp och mixa/vispa chokladen slät. Rör ner glöggen sist av allt. Ställ i kylskåp ett par timmar tills tryffeln stelnat och går att rulla till bollar. Ta ut den lite tidigare om du vill ha mjukare konsistent till att spritsa.

morbergs_julglögg_per_morberg
Choklad och glögg hör alltid ihop!

choklad_mörk_chokladtryffel_glöggtryffel_morberg
Finhacka…

glöggtryffel_chokladtryffel_morbergs_julglögg
lå den varma grädden över chokladen och mixa allt till en slät chokladsmet.

chokladtryffel_glögg_morbergs
Rör ner glöggen sist av allt. Ställ kallt och vänta på att den ska stelna.
Sen är det bara att spritsa i formar, rulla i kakao eller mandelspån, eller precis vad man själv vill! 😛

choklad_glöggtryffel_per_morbers_glögg

  1. Johanna skriver:

    Hej!
    Jag läste ditt gamla inlägg om 21 sorters julgodis, och jag är sugen på att slå på stort i år. Därför till min fråga, går alla recepten bra att frysa in? Eller hur förvarar man på bästa sätt? 🙂 tack för en bra blogg 🙂

  2. Vanja skriver:

    Tackar 🙂 de ska absolut provas!

  3. Vanja skriver:

    Lite fråga bara, är det jag som ser galet eller är där smör i byttan när chokladen ska mixas? I så fall hur mycket? Som sagt jag kan ha sett helt tokigt eller missat något i receptet.
    /Vanja

  4. Anne skriver:

    Hjälp så goda dom ser ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..