Smörgåsbakelse med ost och skinka


Av lite kan man göra mycket och av kylskåpsrester kan man göra ännu mer! 😛


Några slattar pålägg, lite frukt och grönt och en nypa fantasi så kan du svänga ihop goda smörgåsbakelser av de lilla du har. Gott en fredagkväll eller varför inte tillsammans med nån du vill krypa upp i soffhörnet med. 😉

Det här behöver du : 
16 skivor franskbröd
1½ dl vispgrädde
2 msk majonäs
2 kokta ägg + 4 till garnering
2 msk mjukost
200 gram rökt skinka
1 burk konserverade mandariner
1 msk leverpastej
½ msk bostongurka
16 skivor ost

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden lös och rör ihop med majonäs. Salta och peppra och smaka av.
Förbered de tre lagernas fyllning, en skål till varje. Kokta, mosade ägg och mjukost. Leverpastej, bostongurka och lite av grundröran. Finskuren skinka och mandariner samt lite av grundröran där också.
Kantskär bröden och bred varje skiva med bregott. Lägg på fyllning, lager efter lager. Avsluta med grundröran runtom på alla fyra bakelser. Garnera.

Fyllningen har jag gjort i tre lager :

  1. Ägg + mjukost + salt & peppar
  2. Skinka + 2 msk konserverade mandariner
  3. Leverpastej + bostongurka + grundröra

Garnering :
Grundröra runtom.
Ostskivor på sidorna
Rökt skinka
4 kokta ägg
Plommontomater
Vindruvor
Mandariner
Gurka7
1

Kryddburken är nominerad!


Jag börjar med att säga stort, varmt tack till alla er som nominerat Kryddburken i ”Folkets val”. 

Nu är jag en av de 10 finalisterna man kan rösta på och i år tycker jag personligen att hela upplägget med matbloggspriset fått ett rejält godhjärtat lyft då röstningen även bidrar till att hjälpa människor i nöd.

Varje sms som kostar 10kr går till Stockholms stadsmission vilket jag tycker är är en riktigt bra anledning att lägga sin röst och skicka iväg ett sms på den blogg man gillar bäst. 

Jag har sagt det förr och säger det igen. Det arbete och det engagemang som ligger bakom Matbloggspriset är värd en stor hyllning och arbetet blir bara finare och mer utvecklat från år till år. Stort tack till er som står bakom arrangemanget.

Rösta på din favorit!

Skicka ett SMS till 72980. Skriv MAT1 för att rösta på blogg nr 1, MAT2 för att rösta på blogg nr 2 osv. Varje SMS kostar 10 kronor (+ ev. operatörsavgift) och går till Stockholms Stadsmission. Det går att rösta flera gånger.

Omröstningen stängs kl 00.00 den 3:e november 2013. Den blogg som fått in flest röster, och därmed dragit in mest pengar till Stadsmissionen står då som vinnare.

De 10 finalisterna i Folkets val 2013 har nominerats av er matbloggläsare. Vi har fått in över 700st nomineringar, och de 10 finalister som gått till final har tagits ut av juryn samt kategorisponsorn Findus.

Här följer de 10 stycken bloggar som gått till final.

Om Stockholms Stadsmission och Matbloggspriset
Pengarna som samlas in under omröstningen i Matbloggspriset går till Stockholms Stadsmission och arbetet för barnfamiljer i svåra ekonomiska situationer. Tidigare sökte många familjer stöd till barnens fritidsaktiviteter, nya glasögon, vinterkläder osv. Nu söker de flesta för de nödvändigaste utgifterna – mat, hyra, el. Julhelgen är för många av de här familjerna väldigt tuff då de inte ens får vardagen att gå ihop. Därför delar Stockholms Stadsmission varje år ut presentkort på mat, så att familjerna kan klara sig över julhelgen och kanske unna sig något extra. Presentkorten är på 250 eller 500 kronor beroende på familjens storlek och på hur länge de ska klara sig innan nästa möjlighet till matinköp.

Pengarna från omröstningen kommer att gå till just detta – mat. Tack för ditt bidrag, det ger en godare jul!

För att ge SMS-gåvor behöver du vara ansluten till WyWallet. Det blir du automatiskt om du har ett privat mobilabonnemang. Om du har kontaktkort eller företagsabonnemang behöver du i de flesta fall registrera dig först på wywallet.se.

Har du frågor om Stockholms Stadsmission eller om din gåva? Kontakta Sofia Lemnert på 08-68 42 3063 eller sofia.lemnert@stadsmissionen.se.Vill du ge en större gåva? Gör det här: http://stadsmissionen.se/gava eller SMS:a HEM100 till 72980 så ger du 100 kronor.

Stockholms Stadsmission har ett 90-konto, och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll, vilket ställer krav på att minst 75 % av intäkterna går till ändamålet. Under 2012 gick 90 % av Stockholms Stadsmissions intäkter till ändamålet.
(Text från www.matbloggspriset.se)

9
0

Lövbiff med grönsaker i stark sås


Nånting som jag verkligen tokälskar så är det köttgrytor med krispiga grönsaker och gärna stark sås. Detta är en sån och den funkar lika bra att serveras med ris, pasta som med nudlar.

Det goda med denna gryta är just köttet som jag låter bräsera i pannan så det blir riktigt mört och nästan smälter i munnen. Tillsammans med wokgrönsaker och lite hetta är det en stående favorit här hemma både hos stora som små. Tur att det blev massor över, för det får faktiskt bli dagens lunch… 😛

8 port
Det här behöver du :

600 gram lövbiff i tunna skivor
Salt o peppar
1-2 liter köttbuljong
3 tsk D´Elidas chilisås

2 morötter
1 röd, färsk chili
1 burk strimlade bambuskott
1 burk wokgrönsaker

GÖR SÅHÄR :
Skär lövbiffen i mindre bitar och bryn i het panna med smör. Salta och peppra. Stänk över nån tesked chilisås. Slå på buljong så det knappt täcker köttet och bräsera ca 45 min tills köttet är mört. Slå på mer buljong efterhand det kokar in.Skär morötterna i små, tunna stavar och finhacka chilin. Rör ner i pannan tillsammans med bambuskott och wokgrönsaker. 

Låt småkoka ca 10 min. Tillsätt nu så mycket buljong som du vill ha sås. Rev av med maizena eller vetemjöl för tjockare konsistens på såsen. Smaka av med salt och peppar. . 


Bryn…


Bräsera…


Vänd ner grönsaker och servera!

6
0