Fläskfilé med bearnaisesås

fläskfile_bearnaisessås
Vi lyxade till onsdagskvällen igår, lillördag till ära med en stående favorit hos barnen. Fläskfilé med bearnaisesås.och hasselbackspotatis. Inte fy skam. Joline fixade en god sallad till med minimajs, tomat och gurka och så kokade vi sugar snaps som är så gott! Bearnaisesåsen smaksatte jag med lite extra citron den här gången och för er som missat hela ”bearnaisesås-steg-för-steg-inlägget” hittar ni det HÄR! Kanske kan locka till helgens middag? 😛 

4-6 port
Det här behöver du : 
2 fläskfilé (Scan rapsgris)
Trocomare örtkrydda
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Putsa filéerna och skär i skivor ca, 1½-2 cm.
Lägg upp på ett fat och krydda med trocomare örtsalt och svartpeppar på bägge sidor. Stek i het panna så de får fin färg, lägg över på aluminiumfolié allteftersom de är färdiga så de håller värmen.

Hasselbackspotatis : 
10-12 små potatisar
Smör
Flingsalt
Ströbröd
Riven ost

GÖR SÅHÄR : 
Skala potatisarna och skär ett snitt längs ena långsidan så de får en platt botten så rullar dom inte runt. Skär sedan täta snitt på ovansidan nästan helt igenom. Lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Ringla över lite smör. Strö över flingsalt och ströbröd. Gratinera i ugn ca 1 timme 175 grader, när 10-15 min återstår – strö över riven ost.

Sås :
1 sats bearnaisesås

½ pressad citron

rapsgris_fläskfile
Fläskfilé i fina skivor blir goda om de endast kryddas med örtsalt och svartpeppar.

göra_bearnaisesås
earnaisesås är inte så krångligt som man kan tro, 😉 Läs mitt inlägg med bilder och recept ”steg-för-steg” HÄR!

hasselbackspotatis
Hasselbackspotatis är barnens favoritpotatis och både enkla och roliga att hjälpa till och göra. 😉

  1. Hanna skriver:

    Inget slåt hemmagjord bea, muuums!

  2. susanne skriver:

    Ja, vad ska man säga. Ännu ett super recept.Tycker att du har bästa matbloggen! Den är snygg, inbjudande och välskriven.
    Tack 🙂
    Susanne

  3. När jag för kanske ett år sedan läste hur du gör hasselbackspotatis provade jag också och hos flera som fick ta del av receptet återkommer det ideligen 😉

    Jag älskar den fädiga bea jag köper, men när jag nu – igen – ser din bild kanske jag måste försöka att göra egen… ser så god ut!

  4. Anne skriver:

    Vilken god middag! Älskar sån mat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..