Fläskfilé med bearnaisesås


Vi lyxade till onsdagskvällen igår, lillördag till ära med en stående favorit hos barnen. Fläskfilé

med bearnaisesås.och 

hasselbackspotatis. Inte fy skam. Joline fixade en god sallad till med minimajs, tomat och gurka och så kokade vi sugar snaps som är så gott! Bearnaisesåsen smaksatte jag med lite extra citron den här gången och för er som missat hela ”bearnaisesås-steg-för-steg-inlägget” hittar ni det HÄR! Kanske kan locka till helgens middag? 😛 

4-6 port
Det här behöver du : 
2 fläskfilé (Scan rapsgris)
Trocomare örtkrydda
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Putsa filéerna och skär i skivor ca, 1½-2 cm.
Lägg upp på ett fat och krydda med trocomare örtsalt och svartpeppar på bägge sidor. Stek i het panna så de får fin färg, lägg över på aluminiumfolié allteftersom de är färdiga så de håller värmen.

Hasselbackspotatis : 
10-12 små potatisar
Smör
Flingsalt
Ströbröd
Riven ost

GÖR SÅHÄR : 


Skala potatisarna och skär ett snitt längs ena långsidan så de får en platt botten så rullar dom inte runt. Skär sedan täta snitt på ovansidan nästan helt igenom. Lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Ringla över lite smör.

Strö över flingsalt och ströbröd. Gratinera i ugn ca 1 timme 175 grader, när 10-15 min återstår – strö över riven ost.

Sås :
1 sats bearnaisesås

½ pressad citron


Fläskfilé i fina skivor blir goda om de endast kryddas med örtsalt och svartpeppar.


B

earnaisesås är inte så krångligt som man kan tro, 😉 Läs mitt inlägg med bilder och recept ”steg-för-steg”

HÄR

!


Hasselbackspotatis är barnens favoritpotatis och både enkla och roliga att hjälpa till och göra. 😉

7
1

Pudding i ugn LCHF


Igår lagade jag makaronipudding här hemma och i samma veva svängde jag ihop en pudding utan pasta, en LCHF-variant med fler ägg, grädde och ost i bland annat. Dessutom fräste jag kryddig korv med lök och smaksatte med lite hetta av D´Elidas chilisås. Grymt gott blev och väldigt mättande. Receptet är för 2 portioner och jag har gräddat den i en ganska liten form (15*15) för att få lite höjd på den.

TIPS!
Variera fyllningen med te x. bacon, kassler, skinka etc.
Servera te x med en svampstuvning och en god sallad.

Det här behöver du : 
150 gram kryddig korv
½ gul lök

5 ägg
1 dl grädde
1 dl riven ost
½ tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär korven i mindre bitar och finhacka löken. Fräs tillsammans i het panna tills löken mjuknat och korven fått lite färg. Lägg i i mindre ugnsfast form. Vispa ihop ägg, grädde, chilisås och kryddor. Riv ner osten och slå över. Grädda i ca 30-35 min i 175 grader.

0
0

Kladdkaka – utan krusiduller


Den är väldigt bortglömd här hemma måste jag erkänna, och inte heller så ofta jag gör en ren, klassisk kladdkaka utan krånglar ofta till det med extra choklad, nötter eller annan topping men här är den – den absolut godaste, enkla, snabba röra-ihop-i-kastrull-kladdkakan!

Dom här bitarna hade jag i frysen och det är faktiskt de goooodaste när dom är lite halvtinad och extra hårda och sega. Fluffigt vispad grädde och några physalis… Så gott, gott, gott! 😛

Det här behöver du : 
150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
3 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning och sist av allt vetemjölet. Häll smeten i en smord rund form ca 24cm i diam. (gärna med löstagbar kant) Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i 175 grader. Ta ut kakan och täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet eller om du har ett kallt uterum/matkällare.

11
0