Kladdkaka – utan krusiduller

kladdkaka
Den är väldigt bortglömd här hemma måste jag erkänna, och inte heller så ofta jag gör en ren, klassisk kladdkaka utan krånglar ofta till det med extra choklad, nötter eller annan topping men här är den – den absolut godaste, enkla, snabba röra-ihop-i-kastrull-kladdkakan!

Dom här bitarna hade jag i frysen och det är faktiskt de goooodaste när dom är lite halvtinad och extra hårda och sega. Fluffigt vispad grädde och några physalis… Så gott, gott, gott! 😛

Det här behöver du : 
150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
3 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning och sist av allt vetemjölet. Häll smeten i en smord rund form ca 24cm i diam. (gärna med löstagbar kant) Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i 175 grader. Ta ut kakan och täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet eller om du har ett kallt uterum/matkällare.

 

 

  1. Halå,
    Jag har tänkt att göra dubbel sats av denna då jag har en större form, och det är väl egentligen bara att tänka på att tillagningstiden förlängs?
    Sen en annan fråga, när man använder gelatin och ska göra dubbla satser, till exempel till mousse, är det bara att dubbla antalet gelatinblad också?

    Tacksam för svar 🙂
    Sofie

    1. Sofie!
      Ja, tiden i ugnen får du förlänga ngt m dubbel sats. Kolla den lite då o då ju den känns.
      Gelatinblad bara dubblar du.
      /Linda

  2. Håller helt med , ibland krånglar man till det för mycket.
    Måste bara fråga var faten är ifrån ? dom är ljuvliga !
    // Gustav

  3. Så enkelt och så gott! jag håller med.
    Ska ha lite halloweenfest i helgen och funderar på att göra en enkel kladdkaka till dessert. Med spindelmönster av vit choklad på och orange frukt (physalis, sharon…). Blir nog bra det!

  4. Låter som ett recept precis i min smak. Fast för mig är det saltet son gör den stora skillnaden mellan en jättegod och en perfekt kladdkaka! En stor nypa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..