Rejäl omelett med bacon & broccoli

omelett_bacon_broccoli

Det finns en omelett som faktiskt slår alla andra på fingrarna hur tunna, krämiga och vällagade dom än är och det är denna rustika bondpanna som jag kallar den.

6 ägg, en skvätt grädde och sen i med massor av broccoli, bacon, lite riven ost , lök, chili och goda kryddor. Det blir en rejäl, hög och matig omelett som ska stå en stund på spisen med lock när den tillagas. En panna för hela familjen och här kan ju alla välja ingredienser till sin bit om man vill! 😛

4 port
Det här behöver du : 
6-8 ägg
2 dl grädde
Salt & peppar

1 pkt bacon
½ purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
2 buketter broccoli
1 finhackad röd chili
1 näven riven ost
örtprydda

GÖR SÅHÄR : 
Koka upp vatten med en nypa salt och förväll broccolin, skuren i mindre bitar. Slå bort vattnet och låt ånga av en stund.

Vispa ihop omelettsmeten. Hetta upp en rejäl stekpanna med lite smör. Skär bacon och lök i bitar och stek så de får fin färg. Tillsätt finhackad chili och en pressad vitlöksklyfta. Slå på omelettsmeten och lägg därefter i broccolin.

Sänk värmen och lägg på lock. Låt omeletten tillagas ca 15-20 min. Rör lite i pannan då och då och se till så det inte bränns i botten. Servera omelett direkt ut pannan eller vänd upp på en tallrik.

TIPS!
Letar du efter fler recept på omelett så finns det en hel del i mina gömmor HÄR>>

  1. Jag skulle nog mer kalla det äggröra med en massa gojs i plus créme fraiche. Om möjligt frittata kanske, men omelett är det då inte!

    Och varför döda äggen med 2 dl fraiche? iiuuck säger jag bara!

  2. Frittata brukar vi kalla den här hemma och görs gärna klar i ugnen. Det är bra mat som man inte ska förringa!

  3. Glömde tydligen skicka min kommentar innan jag gick på print friendly 😉 Så god ser omeletten ut!

    Använder du en teflon- eller gjutjärnsstekpanna? Är svårt att se på min lilla skärm… Antar att det är bäst när stekpannan är hög och har raka kanter…

  4. Mums, vad gott! När jag kommer hem och är darrig och matt av superhunger händer det att J säger: ”Sätt dig ner och ta det lungt så fixar jag något snabbt att äta.” Sedan lagar han världens godaste bondomelett som jag slukar, varpå allt är frid och fröjd igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..