Premiär för lägerelden

kean_öjkroken
Nicke har gått med röjsågen och ”plockat fram” vår lägereld inför höst och vinter. I helgen premiärgrillade vi och den matglada Kean fick såklart vara med. Det är ibland väldigt svårt att hålla en sån lång näsa i styr men det går bättre och bättre.

Många frukostmackor har rykt från barnen då dom suttit framför TV:n om morgnarna, likaså är han enormt duktig på att vila huvudet på köksbordet med snålvattnet rinnande när vi äter. Men peppar, peppar så har han ännu inte tjuvat eller hoppat upp på köksbänken där jag ofta förbereder och ställer fram allt inför matlagning. 😉

Lägerelden är vår favorit-mys-plats på hösten. Lummigt och vindstilla och att bara sitta och njuta eldens lågor är avkoppling som är svår att mäta. Med andra ord har hösten anlänt till ön och min favorittid av alla på året har börjat!

Nu tedde det ju sig inte bättre än att vi både fick en släng av förkylning, magsjuka och idag med ett ljuvligt uppvaknade av ryggskott… Det är väl härligt att avverka allt på en gång så är det gjort…

Ryggskott brukar jag få en gång om året men detta är nog värsta slängen av alla då jag får ta myrsteg fram och hålla i mig längs väggarna när jag går framåtlutad och enda sköna ställningen är att stå böjd och hänga över något… Extremt praktiskt… Eller inte!

Hoppas jag vaknar imorgon och kan GÅ åtminstone! 😛

Recept i dagens inlägg refererar jag till tidigare marinad, potatissallad och vår nya favorit till grillkorv – ICA´s kabanoss, 78% kött med cayenne, peppar, paprika, och vitlök. Den är vansinnigt god med lite het eftersmak,

Bilder får ni hur som haver… 😉

eld_grilla
Avkoppling!

lägereld_kean
Mmmmm…. Luktar ju så gott! Kean är dock lugn som en filbunke och ligger snällt o tittar på när husse grillar.

grillat_lägereld
Oansenlig men vansinnigt god grilltallrik. 😉

grappans_kean_dobermann_hane
Bus-Kean i sitt esse!

kean_helbild
Vackraste pärlan på jorden… Jo, så är det! 😛

 1. Linda skriver:

  Tråkigt med ryggskott, hoppas du mår bättre snart!

  Själv gick jag nästan förlamad i halva kroppen när jag fick för mycket muskelinflammationer i höger sida av kroppen. Det är jobbigt att inte kunna använda höger arm och hand när man är extremt högerhänt! 🙂 Envis som jag är väntade jag 3 veckor innan jag tog mig till vc och fick en kortisonspruta. 2 dagar senare kände jag mig nästan normal!

  Vilken vacker hund ni har fått i familjen! Förstår all kärlek ni känner… Bra att han är snäll och lydig också 🙂

 2. Anne skriver:

  Grilltallriken får det att kurra i magen. Älskar grillat. Kean är verkligen vacker och ståtlig. Dobermann är bland dom vackraste hundraser som finns enligt mig. Dobermann och Alaskan malamute. Här hemma har vi en shih-tzu och planerar att bli med storpudel till våren/sommaren. Är allergisk och tål tyvärr inte alla raser.

 3. Det enkla är oftast det godaste! Nu blir man sugen på att dra ut i skogen och grilla korv 🙂

 4. Vad fin han ÄR! Bra tips på en korv som är bra och finns på vanliga ICA-affärer.

  1. Fröken Dill
   Precis, å de finns ju fler sorter än kabanoss också!

 5. Ann skriver:

  Visst är han fin, men ingen hund klär i strypkedja!

  1. Ann
   Jag tycker det är vackert men smaken är olika!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..