ANNONS
Integritet på Tailsweep

Falukorv i panna med senapssås

/

Ibland när man går och handlar så hoppar det ner en falukorv i kundvagnen. Bara sådär!! Helt utan avsikt eller mening. Förstår inte hur?? Den åker på bandet, betalas och packas ner i matkassen. Hem till köket och upp och in i kylskåpet.

Efter att nån dag passerat kommer den stora frågan!
– ”Jahaja…?? Falukorven ja… Ugnsbakad eller stroganoff?
– ”Jasså inte?!”
– Nänä, skivad då?? Och stekt med stuvade makaroner till??… ” 

– ”Jasså, inte de heller?!”
– ”Nä… Vi tar den en annan dag va?!…”

Å så ligger den där i kylen och stirrar blint på en varje gång kylskåpsdörren öppnas och fullkomligt skriker;
– TA MIG – TA MIG!! 

Jag tog den idag… 😉 

Det blev en korvgryta med senapssås, och JA – jag MÅSTE ha tomatpuré i min senapssås, det blir inte riktigt sådär gott annars. Tro mig, eller inte! Här följer hur som haver en god anrättning falukorv i världens godaste senapssås… *medtomatpuréjaaaaa*4 port


Det här behöver du :


1 ring falukorv (800 gram)


1 gul lök


1 morot


3 msk dijonsenap


3 msk bostongurka


2 msk grönsaksfond


1 msk tomatpuré


3 dl grädde


3 dl vatten


Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär falukorven i skivor och sen i halvmånar. Fräs på i het panna med lite smör. Tillsätt hackad lök och morot skuren i strimlor. Låt allt få fräsa ihop tills löken mjuknat. Sänk värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt småputtra ca 15-20 min. Red ev. av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och vitpeppar.


Mise en place!


Falukorv, lök och morot fräser ihop.


Resten av ingredienserna tillsatta och nu ska det puttra ca 15-20 min. servera med potatismos och en fräsch sallad.

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00