Bildregn på min dobermann – Kean


Ni har ju så såklart inte undgått att vi skaffat en

ny hund

! En 3-årig dobermann vid namn Kean kom till mig som ett ödets nyck. Jag letade inte efter ny hund och hade mentalt satt en punkt med hunderiet efter att

Dalton blev en ängel i maj

… Jag vet inte riktigt hur det gick till, men det var tydligen meningen. Det vad kärlek, det var ett uns av magi som förtrollade mitt dobermann-hjärta och jag körde till västkusten för att möta min pusselbit och ta med honom hem.

Imorgon har Kean bott hos oss en vecka och ingen är nog mer förälskad och lycklig än vad jag är. Han är min felande pusselbit i livet har jag insett. Tänk va långt inne det kan sitta ibland, men det är härligt med dobermann i huset igen, efter 10 årNu bjuder på ett bildregn av världens vackraste hund.


Hur det än är med en matblogg så kan jag inte dölja det jag brinner för, det här är mitt liv! – liksom mat och recept.


Kryddburken är min spegel!

Min  underbara dobermann… Kean 

R.I.P


Våra vackra hundar sen tidigare. Ni lever kvar i minnet och finns alltid i våra hjärtan.


Dalton

(boerboel, sydafrikansk mastiff)

vår stora skatt…


Gasso, min förra dobermann och Axa, riesenschnauzer.

12
0

Tortellini i tomatsås och bacon


Jag gjorde en så god middag igår kväll med tortellini, fräst bacon, lök och paprika i en härlig tomatsås med doft av vitlök. En massa svartpeppar och basilika och så vänd runt alltsammans i en stor panna – ställ fram och servera!

Så enkelt och vansinnigt gott. 😛

Vill man så kan man skjutsa in hela härligheten i ugnen med lite riven ost och låta allt gratineras.
Det här med tortellini, om man ska köpa torr eller färsk?! Vilket föredrar du? Jag tycker faktiskt de färska inte smakar lika mycket som de torra men visst köper jag dom också ibland men dessa torra som dessutom är lite mindre är dom allra godaste. Brukar alltid välja de med ostfyllning också! 😉

Ljuvlig tomatsås med bacon : 
1 pkt bacon (140 gram)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
Några varv med svartpepparkvarnen
2 msk tomatpuré
1 msk tomatvinäger
1 tsk D´Elidas chilisås
4 dl kraftig köttbuljong (använder du tärning/fond så ta två + vatten)
1 burk finkrossade tomater
1 gnutta socker
Salt

GÖR SÅHÄR : 


Hetta upp en stekpanna med olivolja. Skär bacon i mindre bitar, finhacka lök och vitlök och skär paprika i bitar.

Fräs på i pannan och dra några varv med svartpepparkvarnen över. När baconet fått fin färg tillsätt tomatpuré, tomatvinäger och D´Elidas chilisås. Låt allt få fräsa ihop någon minut. Sänk värmen och slå på buljong och tomatkross. Låt småkoka ca 20 min. Smaka av med en gnutta socker och ev. salt.

Vänd ner 4 port kokt tortellni, lite extra svartpeppar och basilika. Servera.


Ingredienserna!


Bacon, lök, vitlök och paprika. Här är allt tillsatt utom de finkrossade tomaterna.


Puttrar på…


Vänd ner tortellini som knappt kokat färdigt. De tillagas extra i såsen.


Dags att servera!

11
0

Första skoldagen!

Ja nu blir de inga fler långa sovmorgnar längre. 😉 Idag började skolan för barnen och trots tidig väckning så var dom pigga och förväntansfulla. Det är alltid kul att komma tillbaka till kompisar och skolrutinerna igen.

Efter en lugn o mysig frukost skjutsade jag dom till skolan och då fick Kean vara hemma själv i huset för första gången. Det är ju ingen lång stund det tar ner till Köpingsvik och tillbaka men oavsett tid så är det skönt att veta att han kopplar av och känner sig tillfreds när han ensam hemma. Och det klarade han galant! 😛

Nu ska jag sätta mig och skriva matlista för veckan och matcha den mot skolans matsedel där dom idag får stekta pannkakor till lunch!

Fler än jag som gillar den appen?

Det är ju så smidigt att kunna se vad dom ska äta i skolan så man inte lagar samma till kvällsmiddag, och bra mycket lättare att hålla reda på än ett papper.Veckan för våra barn ser ut såhär;


6
0