Efter 10år…

20130814-121926.jpg

Tio år har gått sen jag fick ta bort min älskade dobermann Gasso… Sorgen o smärtan har varit enormt jobbig och jag visste att ”en sån hund får man bara en gång i livet”… En sån där hund som etsar sig fast i det innersta, innersta och de mest sårbara man har… Hjärtat… Han tog med sig en bit av mitt hjärta när han gick bort…

Jag svor sen att aldrig mer skaffa en dobermann, aldrig… Jag har velat, jag längtat och gråtit men nej! Det blir ingen dobermann säger jag till mig själv. Förtränger det jobbiga och tänker på något annat tills i förra vecka…

Då var det nog en högre makt som satt och drog i facebook-trådarna! Ödet passerade min väg och av en slump ringde jag upp personen som sökte nytt hem till sin 3-åriga dobermannhane. Han behövde ett nytt hem av olika anledningar. Kean heter han. (fr Grappans kennel K-kull).

Ja, så att det blev som det blev och jag faktiskt NU sitter här som en stolt dobermannägare det trodde jag aldrig i förra veckan då jag blev delad en text ”hund som söker nytt hem”…

Ska bli spännande att ”känna på honom” hur han är i lydnad o bruks. Hans mamma har en fin titel; KORAD TJH (räddningshund) SUCH SVCH 😛

Välkommen hem Kean <3
Visst är han vacker!!

 1. Camilla skriver:

  Mysigt! Och visst är han vacker och ser jättenöjd ut med nya matte.

 2. Linda skriver:

  Måste dock protestera här! 🙂 Jag växte upp med två underbara hundar, en dvärgpudel och en renrasig schäfer, men de var båda två mer lika varandra än man kunnat tro. Sedan jag flyttade hemifrån har mina föräldrar skaffat sig en tredje hund, tibetansk spaniel.

  Men en gång hundägare, inte alltid hundägare. 🙂
  Sedan jag flyttade hemifrån har det blivit 4 katter, jag har alltid varit en kattälskare i första hand.
  Kanske för att mina föräldrar hade en katt när jag var nyfödd, som de tvingades avliva. Minnen som jag inte kommer ihåg?

  När jag var ca 1.5 år så kom Ammie, min första hund in i mitt liv och jag har älskat mina två hundar också. Men min första katt (egna) kommer jag alltid att älska mer än något annat.

  Men nu blir det inga fler nya familjemedlemmar, jag klarar inte av sorgen när de lämnar mig. För mig blir det bara värre för varje gång, för varje år när jag måste tänka på hur framtiden kommer att bli…

 3. Å så härligt! jag vill också ha hund, men gör som du, och väntar på att rätt hund ska dyka upp, och inte skaffa en bara för att. Så himla fin!

 4. Minna skriver:

  Åh va fin!Lycka till!Jag kan bara hålla med en gång hundägare, alltid hundägare. Vi har en 9-årig golden tik och skulle så hemskt gärna vilja skaffa en till, innan hon blir för gammal…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..