Snabb äggröra med broccoli, dagens jobblunch!

20130716-131709.jpg
En för ögat inte alltför bildskön lunch på jobbet idag, men det bjuder jag på för detta är så otroligt gott, enkelt och en perfekt lätt lunch i sommarvärmen men ändå mättande med något lagat.

Jag klipper ner små, råa broccolibuketter direkt i stekpannan med en klick smör. Låter det få fräsa ca 1 minut, knäcker i 3 ägg, en skvätt grädde, salt och peppar. Sen rör jag om så allt blandas och låter det sedan stå på svag värme ca 5 min – klart! Toppa med några skivor prästost.

Dagens snabba lunchtips alltså!
Till kvällsmiddag ska jag laga köttgryta med fläsk, lök och morötter. Rejäl husmanskost som köttfärslimpa, raggmunkar och ärtsoppa är något som gillas på mitt jobb och det är ju alltid kul att laga mat som uppskattas. 😉 Det var någon som undrade vad jag jobbar med! Jag jobbar i familjeföretag inom LSS, assistans och bemanning, både som arb.ledare, på kontor och som assistent. Så nu vet ni de! 😛

  1. Anna J skriver:

    Mmmm, så gott det ser ut. Det här får nog bli min frukost imorgon tror jag. Så skönt att ha gott om tid på mornarna när man har semester och kunna göra lite mer ”avancerade” frukostar än vanligt. Ha det fortsatt härligt i sommar du och din familj.

  2. Vad gott och smidigt det låter! Om man nu inte vill äta helt vegetariskt passar det säkert med en kall skiva kokt skinka till, tar ju heller ingen tid att laga 😉 Annars kanske 2-3 skivor bacon kan stekas samtidigt…

  3. Vi äter mycket äggluncher här i Singapore, snabbt och smidigt som du skriver. Man kan ju hitta på vad som helst med vad man har i kylskåpet.
    Läcker bild på dina körsbärsmuffins!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..