ANNONS

Smördegsinbakad fläskfilé med ädelost

/
fläskfile_smördegsinbakad_smördeg_ädelost

Hoho!!?? de va väldigt va det ekar tomt av kommentarer från er?! Självklart förstår jag att ni har lite annat att stå i, sommartid, semester och allt men kan ni inte visa att ni finns därute lite grann i alla fall? 😉 Saknar ju er här! Kryddburken tar inte semester och jag vet ju att ni är tusentals som läser varje dag så berätta vad ni gör! Är ni lediga? På landet? Jobbar och sliter? Ätit nåt gott i sommar ni vill dela med er av? Vad gör ni, kort och gott?! 😛 Det är faktiskt lite tomt här utan er….

Idag bjuder jag på en festlig klassiker till bjudrätt; smördegsinbakad fläskfilé. Alltid uppskattad och vansinnigt god. Använd din favoritost att fylla den med, eller som här kvibille ädelost, den smälter fint mellan skivorna och blir riktigt krämig.

Det här behöver du :
1 rulle färdig smördeg
500 gram fläskfile
Smör till stekning
Salt & peppar

200 gram ädelost (kvibille gräddädel)
Ägg till pensling
Sesamfrön

GÖR SÅHÄR :


Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor. Bryn hastigt i het stekpanna med smör på bägge sidorna.

Salta och peppra. Rulla ut smördegen och varva kött och ostskivor stående på smördegen. Rulla ihop och nyp till kanterna. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ugn, 200 grader ca 15 min.

inbakad_fläskfile_ädelost

Fläskfile och ädelost varvat på smördegen.

smördegsinbakad_fläskfile

Hoprullad och klar för gräddning. Pensla med ägg och strö över sesamfrön.

smördeg_smördegsinbakad_fläskfile

Efter ca 15 min i ugnen på 200 grader.

inbakad_fläskfile_smördegsinbakad

Färdig att serveras! Smaklig måltid.

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00