Pasta med gorgonzolasås och sommarprimörer

pasta_gorgoznola_primörer
Vem älskar inte pasta och en god sås? För att inte tala om gorgonzolasås?? Faktum är att även de som inte gillar mögelost i sig, alltså till ostbricka eller smaken överhuvudtaget brukar älska den här såsen ändå. 😉 Smaken blir ju mildare än osten i sig mild tack vare gräddmjölken, och konsistens är ju inte ost utan SÅS. 😉 Ja, ni fattar!

Jag har börjar tröttna rejält på grillat nu så när syrran bad mig laga trerätters åt henne och kompisen igår så bannlyste jag allt vad grillat heter och körde på pasta till varmrätt istället!

Med fräscha primörer såsom salladslök, paprika och späda morötter blir det en härlig sommarrätt med världen godaste sås! Jo, den gick hem hos tjejerna, liksom förrätten… Dom skulle aldrig mer gå ut och äta på restaurang, istället ringa syrran! Det ser jag som ett gott betyg! 😛

Senare idag ska ni även få recept & bilder på desserten jag serverade, och vad dom tyckte om den! 😛

Gorgonzolasås : 
1 klick smör
5 dl gräddmjölk
1 tsk vitvinsvinäger
150 gram gorgonzola eller annan grönmögelost
maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Smält smör i en kastrull och slå på gräddmjölken (hälften mjölk/hälften grädde). Låt koka upp. Tillsätt vitvinsvinäger. Sänk värmen och smula ner osten. Låt den smälta ner. Om du vill ha tjockare konsistens på såsen red av med lite maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av med salt & peppar.

Blanda pasta med såsen och servera med sommarprimörer. Här har jag skurit späda små morötter i stavar och kokat hastigt i saltat vatten. Paprika, färsk rödlök och örter.

pasta_gorgonzola

 1. Jag kör på Kajomidas linje – men så gillar jag ju mögelost i sås också 😉 Det är den tuffa varianten, haha 🙂 Håller med dig om grillat dock, man måstematchen bryta av med lite annat också!

 2. Eftersom jag gillar mögelost ♥ kanske jag överdriver lite när jag gör gorgonzolasås… det blir bara en skvätt grädde så att botten inte syns i kastrullen och sedan låter jag massor av gorgonzola smälta – bara 2 ingredienser och inte behöver man reda den såsen inte 😉

 3. Mårtenssons!
  Jodå, nog har vi likadana köksbord allt. Detta är dock hemma hos min mamma, å det är en stor köksö som hon byggt och lagt ett ”golv” som bord. Det är inte mitt bord som blivit ruffigt, det är mammas golv-köks-ö! 😉 hihihi…. Jag gillar dock golvpanken ruggigt mkt och det gör sig bra som bordsskiva! Kramis!

 4. Alla som inte gillar mögelost borde prova denna sås! Vissa tål dock inte att höra ingredienselistan FÖRE maten. 😉

  Pernilla…
  nä, de måste jag inte, dom är så tacksamma för de dom får varje helg eller vardag och jag tycker bara det är roligt! Sanna (syster) är ju på god väg, hon lär sig mer o mer själv… 😉
  /Linda

 5. Ja inte hör vi till gruppen som inte gillar pasta med god sås inte, senast nu ikväll åt vi pasta med god sås till middag. Pastafredagar är ju sedan länge en tradition i det Mårtenssonska köket:)

  Vi har en liten undran till dej, Linda. Vi har ju (som du kom på tidigare) likadana matbord, men nu när vi ser ditt i lite närbild så ser ytan lite ”ruffigare” ut – på ett positivt sätt. Har ni ruggat upp ytan eller är det som det blivit? Vårt är inte alls så snyggt så vi blev lite nyfikna.

  Kramar till dej från oss

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..