Sommarens grilltallrik med nypotatis

grillat_kött_karre_nypotatis
Igårkväll satt vi ute på altanen i kvällssolen och grillade. Jag och Joline hade burit upp alla utemöbler tidigare på dan och planterat lite blommor och örter. Vi skurade och tvättade och alla möbler blev som nya och muurikkaköket fick sig en ordentligt makeover och är så skinande det bara kan bli, inte ett litet sot nånstans och stekhällarna rengjorda och insmorda. Så mycket roligare det är när allt fått sig en uppfräschning. 😉 Myggen lös med sin frånvaro och då kan man verkligen njuta, vilket vi gjorde!

Första gången i år som vi äter nypotatis och då ska den serveras med grillad karré, ett gott vitlökssmör och sparris. En fruktig tomatsallad med nektariner gjorde jag till också. Kan inte beskriva hur gott det blev allting, hittills bästa grilltallriken i år! 😛

Marinad till 1 kg karré;
1 dl rapsolja
2 msk tomatvinäger
2 msk tomatpuré
2 msk soya
2 tsk D´Elidas chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar

Vitlökssmör;
50 gram smör
2 msk olivolja
2 finrivna vitlöksklyftor
Salt & vitpeppar

tomatsallad_grillsallad_grillat

Vinegrette till tomatsallad;
½ dl olivolja
2 msk tomatvinäger
2 tsk honung
1 tsk torkade örtkryddor (te x. Herbes de Provence)
½-1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Häll alla ingredienserna i en flaska/burk med tättslutande kork/lock. Skaka om! Förvara i kylskåp. Lång hållbarhet.

marinerat_marinad_karre
Karréskivor i marinad 24 timmar.

basilika_plantera_örter
Lite från vår plantering, färska örter direkt från kruka till tallrik.

grillad_karre_grillat_nypotatis
Vansinnigt, dundersuper-gott!! 😉

  1. Mmm,ser riktigt gott ut och ungefär som jag vill ha grillat,karre är godaste och saftigaste köttet att grilla enligt mig men alla i min familj håller inte med om det!En fräsch sallad till,gott även med vattenmelon eller jordgubbar i salladen.

  2. Så gott det ser ut! och så fint och mysigt på er altan <3
    Nypotatis…mmmmmums 🙂 Blir de över några, är det så jäkla gott att steka upp dem i smör och lite kryddor…. Yummyy
    Kramizar

  3. Nu är det andra (och tredje) receptet jag ser som jag vill testa som har Tomatvinäger. Jag letade som en tok i alla affärer jag kunde tänka mig, jag hittade hallonvinäger, jordgubbsvinäger, mangovinäger m.m. men ingen av butikerna hade ens hört talas om tomatvinäger, jag har tittat på Muttis hemsida och där finns det bara lite information om Tomatmustvinäger men ingen hänvisning till vart man får tag på den.

    Har du något tips på vart man kan hitta det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..