Hotta cips med jalapeno & cheddar


Semestertider och sommarlov närmar sig med stormsteg så här kommer ett hot hot tips på en uberhäftig

”gå-bort-present”

till den superhotta chiliälskaren. Kan vara både kvinna och man så ingen nämnd, ingen glömd där! 😉

Dessa chips tillhör MANNEN i vår familj iallafall! Ingen nallar i hans påsar, ingen tänker ens tanken! Dom är starka – JA. Jodå, vi har smakat allihopa. Jag och barnen har med samma ”förtjusning” överlåtit dom helt och hållet till Nicke – där dom hör hemma!

Goda?? Tja, jo visserligen en hundradels bråkdels sekund när cheddarsmaken uppenbarade sig på tungspetsen men sen slängde vi oss alla tre på vattenkranen medan mannen i huset satt kvar, stilla och njöt… Skadeglädjen och den hundraprocentiga vinsten med äganderätt på befintliga chipspåsar var totalt! Ja, varsågod älskling, det är du värd! 😛

Chipsen går att beställa på kryddlandet.se och mina odds om att maken skulle gilla dom föll i god jord. Jo… Jag känner honom, denna där…Med smak av jalapeno och cheddar, rikligt kryddade så blir man inte besviken om man är en ”hard män”….


I stil med denna kanske? 😛 😛 😛


Klicka; http://www.youtube.com/watch?v=ub2gY2WQCik

2
0

Lövbiffsrulle


Vill du njuta av en hemmagjord kebabrulle med grymt mört kött? Välj då lavash, mjukt tunnbröd och lövbiff. Dööögott säger jag bara! Låt lövbiffen bräsera i en buljong med massor av smaker tills den blir så mör att den bara smälter i munnen. Fyll rullen med lök, krispiga grönsaker och en god kebabsås… Ja, det blir inte bättre än så en tisdag. 😛

4 port
Det här behöver du : 

Lavash tunnbröd
500 gram lövbiff i skivor
2 msk tomatvinäger (Mutti)
1 msk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
1 finriven vitlöksklyfta
1 liter oxbuljong
1 burk creme fraiche
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 


Skär lövbiffen i strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn på köttet så det får fin färg. Rör ner tomatvinäger, tomatpuré, chilisås och riv ner en vitlöksklyfta. Sänk värmen till medel och slå på buljongen så det knappt täcker köttet. Låt bräsera ca 1 timme. Tillsätt mer av buljongen efterhand den kokar in. När köttet är riktigt mört rör ner en burk creme fraiche och låt puttra tills du fått en krämig sås runtom köttet. Smaka av med salt & peppar. Fyll lavashbröden med lök, paprika, tomat, zucchini och lövbiff. Rulla ihop – ät och njut!


Härligt god lövbiff som ska bräsera så den blir riktigt mör.


Krispig lök och grönsaker tillhör en god rulle.


Köttet bräseras i buljong – låt de få ta lite tid att få det riktigt mört. Segt, hårt kött är inte gott och jag lovar du kommer verkligen älska det här! 😉


Värm gärna brödet och slå in rullen i folié så håller sig maten varm!


Lägg på lövbiffen, toppa om du vill med en extra kebabsås. Recept

HÄR!


Mmmmmmm….. ”Kebabrullen” du enkelt gör hemma! 😛

14
1

Den svenska smörgåstårtan


Igår blev det smörgåstårta till söndagsmiddag, några dagar försenad kan man säga då jag hade tänkt göra den till nationaldagen i torsdags men då fick vi plötsligt gäster och det har blivit grillat för hela slanten denna helg men igår så rensade jag kylen och svängde ihop den.

Jag har väldigt svårt att släppa en tanke om jag nu tänkt att jag ska göra något, så bättre sent än aldrig! 😛 Här är den iallafall, den svenska trotjänaren i all sin höghet!

Detta är en klassisk charktårta med skinka, ägg, ost, leverpastej som fyllning. Den som gillas bäst här hemma av både stora och små. Milda smaker och ingen påträngande leverpastejsmak då jag tar väldigt lite av det. Inte så ”majonäsig” och frän utan len, lyxig och rejält tilltagen med smaker och fyllning.

Förbered detta innan du börjar :

  1. Vispa ihop grundröran
  2. Fördela de tre fyllningarna på varsit fat
  3. Kantskär brödet (1 förp formfranska)

Har du gjort detta så har du mycket vunnet i tid och du slipper en hel del ”slabb” i köket och på bänkarna med tusen olika byttor och paket och vispar och röror!

Grundröran, bara att röra ihop :
3 dl vispgrädde (vispas lätt)
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
Salt & peppar

Mina tre fyllningar :

  1. Leverpastej + bostongurka + grundröra
  2. Strimlad rökt skinka + mandariner + grundröra
  3. Kokta hackade ägg + mjukost + grundröra

För utförligare beskrivning och bilder steg för steg, klicka

HÄR

!

10
2