Mjukglass på tetra, hiss eller diss!?


Jag har läst en hel del om den här mjukglassen som ska vispas, både bra och dåliga omdömen så jag var tvungen att testa. Jag hittade dom på ICA i förra veckan och köpte en vanilj och en  jordgubb.

(Finns choklad också)

Vi har hittills bara provat vanilj. Proceduren är ganska enkel; Häll upp i en skål, vispa med elvisp. Ställ i frysen

(3 tim)

, ta ut och vispa den slät med elvisp igen!

Fyll en spritspåse eller skopa upp den med sked. Jag gillar spritspåsar så jag körde den varianten, man får dock vara ruskigt snabb för den smälter fort, speciellt om den ska kramas genom en spritspåse. (Och speciellt om man ska hinna fota innan den rinner iväg) 😛 

Vi garnerade med lite strössel och kulor. Konsistensen är väldigt len och fin precis som mjukglass mitt i sommaren ska vara, bara man vispar noga sista gången.Smaken är väldigt GRÄDDIG… Extremt gräddig. Är man som jag som föredrar hård och lite isig mjukglass så är detta raka motsatsen. Sen saknade jag vaniljsmaken men överlag en helt okej glass.

Inte helt ”diss” blir det, det är trots allt praktiskt med tetra som kan stå i kylen tills man ska använda den, och den smakade inte dåligt. Övriga i familjen tyckte den var supergod! Nästa helg får vi ta och prova jordgubb! 😉

12
4

Lördagkvällens middag


Sitter inne o huttrar medan regnet står som spö i backen, idag är det verkligen innesittarväder o grillen får stå tillbaka. Men dagar som dessa ger ju utrymme för lite mer matplanering och det är alltid kul! 😛

Har varit i Kalleguta o knyckt lite rabarber också så jag fortsätter spåna på dessert, tips nån kanske?

13
0

Ugnsbakade fattiga riddare, eller brödpudding eller ja vet inte vad, men gott som tusan blev det!


Vill ni ha tips på världens enklaste och i allra högsta grad en vansinnigt god dessert? Tja, eller mellanmål eller picknick-fika, då ska ni prova detta!

Att vi dessutom tar tillvara på gamla torra brödkanter blir ett rejält plus i kanten, istället för att kasta.

Om ni gillar pannkakor, kanelbullar och fattiga riddare då måste ni bara prova, måste, måste, måste!! 😛
Det jag har använt är kort och gott gamla torra brödkanter och pannkakssmet, ner med allt i en form, strö över socker och kanel och in i ugnen.

Smaken är sagolik, det blir fluffiga fattiga riddare att skära i rutor med rejäl smak av kanelbullar. Vill man så kan man ju dessutom sticka ner några äppelskivor så vips har vi en fullfjädrar äppelkaka också. Lika god ”nybakad” som kylskåpskall… 😉

Det här behöver du :
Vitt bröd, gärna torrt och några dagar gammalt…
Mängden här är inte så noga.

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
8 dl mjölk
4 ägg
en liten gnutta vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :


Vispa ihop mjölet och bakpulvret och vaniljsockret med häften av mjölken till en slät smet.

Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa allt väl. Bryt brödet i bitar och blanda ner i smeten. Häll upp i en smord ugnsfast form. Strö över socker och kanel. Grädda i ca 20-25 min 200 grader.


Pannkakssmet…


Överbliven torr rostfranska och en halv baguette.


Riv brödet i bitar.


Blanda brödet i smeten.


Häll ner i en smord ugnsfast form.


Strö över socker kanel. Grädda i 200 grader ca 20-25 min.


Färdigt! 😛


Servera med lättvispad grädde och sylt.

9
7