Hemligheten bakom den godaste kebabsåsen!


I fredagskväll åt vi kebab i pitabröd här hemma. Det hör inte direkt till vanligheten men när och OM så ska det vara gott och smaka som riktigt god ”kebab i pita”.

Jag strimlar vitkål och rödlök. Jag gör en stark, tomatig sky som kebaben steks eller snarare värms i. Sen pitabröd, och sist av allt den vansinnigt goda vita såsen. Allt ska varvas i lager med kebabköttet i pitabrödet. Toppa med sås. Ät, njut…

Hemligheten bakom den absolut godaste kebabsåsen är Fanta!
Fanta på burk, vanlig, hederlig apelsinfanta. – Japp!! 😛
Jag har hört och även provat olika varianter som zingo, spad från ananasburk och apelsinjuice men inget blir så gott som med just fanta! Så e de… 😛

Låter döknasigt jag vet, men det är gott!

1 sats medium hot/vitlök kebabsås :
(räcker till minst 4 kebab + lite extra)
2 dl creme fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl FANTA 😛
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR : 


Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.


Hemmagjort kebabkött? – 

Kolla in receptet 

HÄR!

Stark ”tomatsky” till kebabköttet : 
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk honung
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Skaka ihop ingredienserna till tomatskyn i en mixerburk. Hetta upp en panna, lägg i kebabköttet och vänd runt. Slå på skyn och låt allt fräsa på ca 1 min. Det ska finnas lite sky kvar så den ska inte koka in helt. Servera.

Tillbehör : 

  • Pitabröd – se recept HÄR!
  • Strimlad vitkål
  • Strimlad rödlök
  • Tomatskivor
  • Fefferoni
18
31

Mjukglass på tetra, hiss eller diss!?


Jag har läst en hel del om den här mjukglassen som ska vispas, både bra och dåliga omdömen så jag var tvungen att testa. Jag hittade dom på ICA i förra veckan och köpte en vanilj och en  jordgubb.

(Finns choklad också)

Vi har hittills bara provat vanilj. Proceduren är ganska enkel; Häll upp i en skål, vispa med elvisp. Ställ i frysen

(3 tim)

, ta ut och vispa den slät med elvisp igen!

Fyll en spritspåse eller skopa upp den med sked. Jag gillar spritspåsar så jag körde den varianten, man får dock vara ruskigt snabb för den smälter fort, speciellt om den ska kramas genom en spritspåse. (Och speciellt om man ska hinna fota innan den rinner iväg) 😛 

Vi garnerade med lite strössel och kulor. Konsistensen är väldigt len och fin precis som mjukglass mitt i sommaren ska vara, bara man vispar noga sista gången.Smaken är väldigt GRÄDDIG… Extremt gräddig. Är man som jag som föredrar hård och lite isig mjukglass så är detta raka motsatsen. Sen saknade jag vaniljsmaken men överlag en helt okej glass.

Inte helt ”diss” blir det, det är trots allt praktiskt med tetra som kan stå i kylen tills man ska använda den, och den smakade inte dåligt. Övriga i familjen tyckte den var supergod! Nästa helg får vi ta och prova jordgubb! 😉

12
4

Lördagkvällens middag


Sitter inne o huttrar medan regnet står som spö i backen, idag är det verkligen innesittarväder o grillen får stå tillbaka. Men dagar som dessa ger ju utrymme för lite mer matplanering och det är alltid kul! 😛

Har varit i Kalleguta o knyckt lite rabarber också så jag fortsätter spåna på dessert, tips nån kanske?

13
0