ANNONS

Tigerkaka med mintchoklad

/

sockerkaka_mintchoklad
Mintchoklad i en sockerkaka? Javisst! – Det är inte alls så tokigt.

Det blir ju förstås en tigerkaka med chokladen fast chokladen är smaksatt med mint. Den blir rejält saftigt och kokosflingorna som jag använt till formen gör kakan lite kolaktig i smaken. Man måste ju variera en av världens mest bakade kakor, och detta var en riktigt bra kombination! 😛

Det här behöver du :
200 gram smör
2½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

3 msk kakao
några droppar pepparmintsolja

3 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Vispa med elvisp smör & socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret & mjölken.

Ta bort 1/3 av smeten och häll i en liten bunke, blanda den med kakao och pepparmintsolja. Resten av smeten som är kvar blandar du med vaniljsockret. Smörj och bröa en sockerkaksform. Jag använde kokosflingor istället för ströbröd. Fyll formen med den ljus smeten och klicka sedan i den mörka.

Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 45-50 min.

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00