Tigerkaka med mintchoklad


Mintchoklad i en sockerkaka? Javisst! – Det är inte alls så tokigt.

Det blir ju förstås en tigerkaka med chokladen fast chokladen är smaksatt med mint. Den blir rejält saftigt och kokosflingorna som jag använt till formen gör kakan lite kolaktig i smaken. Man måste ju variera en av världens mest bakade kakor, och detta var en riktigt bra kombination! 😛

Det här behöver du :
200 gram smör
2½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

3 msk kakao
några droppar pepparmintsolja

3 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Vispa med elvisp smör & socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret & mjölken.

Ta bort 1/3 av smeten och häll i en liten bunke, blanda den med kakao och pepparmintsolja. Resten av smeten som är kvar blandar du med vaniljsockret. Smörj och bröa en sockerkaksform. Jag använde kokosflingor istället för ströbröd. Fyll formen med den ljus smeten och klicka sedan i den mörka.

Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader ca 45-50 min.

4
0

Krämig citronpasta med grönsaker och varmrökt lax


Bröllopsdagsmiddan

(långt ord)

blev pasta & lax! Detta är en busenkel och lättlagad middag där allt serveras på samma fat. En krämig sås med smak av citron och dill med små pastasnäckor. Lite blandade grönsaker, en god parmesanost och såklart lax. Här valde jag en varmrökt lax men det går naturligtvis bra med både färsk/stekt eller kallrökt som också är himla gott i en ”laxpasta”.

Ät den varm, ljummen eller kall – lika god vilket som och gärna skurna baguetter med aioli. En riktig kalasmiddag på bröllopsdagen för en tokförkyld familjen Nilsson. 😉

Det här behöver du : 
kokt pasta 4 port
2 dl creme fraiche
1-2 msk pressad citron
1 fiskbuljongtärning
1 knippe dill
Vitpeppar

1 bukett broccoli
2 salladslök
2 tomater
½ gul paprika
1/3 gurka, urkärnad
1 näven riven parmesan

200 gram varmrökt lax
Citron & dill

GÖR SÅHÄR :
Förbered grönsakerna och koka broccolin i saltat vatten.  Kärna ur gurkan och skär allt i mindre bitar. Riv parmesanost.

Koka pastan al dente. Häll av pastavattnet och rör ner en burk creme fraiche. Pressa i citron och tillsätt fiskbuljong. Vänd runt och låt allt koka ihop 1-2 minuter. Krydda med vitpeppar och smaka av. Rör ner finklippt dill sist av allt.

Häll upp pastan på ett stort fat, lägg över grönsaker, riven parmesan och varmrökt lax på toppen. Servera med ett gott bröd och vitlöksaioli.


Urkärnad gurka är otroligt gott till lax och det gör ingenting alls att den blir ljummen av pastan, det är faktiskt dögott! 😛


Vitlöksaioli med skurna baguetter! Bröd till maten är lyx, men på bröllopsdag får man såklart lyxa lite!


Jag arrangerade om blommorna från Mors dag i små glasvaser. Det blev gulligt ihop med den stora, lila buketten.


7 år som gifta – Yllebröllop minsann! 😉


Pastafatet innan laxen.


Smaklig spis – festligt och gott!

6
0

Idag firar vi 7-årig bröllopsdag!


Den ena festligheten efter den andra! 😛 Idag firar mannen o jag 7-årig bröllopsdag! Ylle-bröllop enligt kalendern och det passar då ganska bra just i år när regnet duggar och både jag o bägge barnen är kanonförkylda! Raggsockar på! 😉

Jag har ändå hunnit o fixa lite inför kvällen, tänkt ut middag, handlat och lite små överraskningar!

Vad det blir till middag får ni se sen, här kommer ett par bilder från köket o dom där små överraskningarna så länge. 😛



10
0