ANNONS

Vanligaste frågorna + tävlingstips + nytt inom kort!

/

delidas_chilisås
tony_chachere

Ni är många som mailar och kommenterar om just D´Elidas chilisås och Tony chacheres krydda!

Såhär ser dom ut och jag vet att de finns inte att få tag på i precis alla mataffärer så ett säkert kort är att köpa via nätet. På kryddlandet.se hittar ni D´Elidas chilisås HÄR och Tony´s krydda HÄR.

Bägge används flitigt här hemma, framförallt D´Elidas chilisåsen, den har jag i princip ALLT faktiskt. Köttfärssåser, dipp, grytor, vitökssmör, marinader, i vinegretter, som bordskrydda, i sallader och ja… Typ i allt, till och med i en klassiskt skysås! Den är smakrik men inte jättehet, den piffar upp det mesta och sätter liksom en sista ”skjuts” på maten. Man behöver inte vara en chiliälskare eller person som älskar het mat, den här såsen behöver man bara! 😉

Jag får också ofta frågan vad den kan ersättas med och egentligen finns inget svar där tycker jag eftersom den är så unik i sig och har verkligen blivit en stor favorit genom åren. En del undrar om man kan ta Heinz chilisås istället – Nej!

Det är inte ens i närheten. Heinz chilisås är som ketchup och D´Elidas som en mer trögflytande salsa (lite närmare tabasco-hållet) men inte lika frän och med betydligt mer smak. Ja, ni får allt prova för att bedöma själva tycker jag!

Tony´s kryddan är kära makens högra hand, eller hur säger man! 😛 Enligt mig är den god som smaksättare i biffar, marinader, kanske lite i köttfärssåsen men sen tycker jag den blir för stark, det är mycket cayennepeppar i och den är verkligen HET! Dock så använder Nicke den som vanlig bordskrydda och även på kokta ägg, knäckebröd och enorma mängder i dippsås så den går åt om man säger så! 😉

Ni hittar även sortiment med Jamie Olivers kryddor, Fiddes Payne (kryddorna i plåtburk) och massa fler om ni bara tar er tid att leta runt lite. (www.kryddlandet.se var adressen)

Jag har precis själv lagt in en ny order för nu är D´Elidas snart slut här hemma igen! (några droppar kvar) 😛

Nu till ett hett tävlingstips!

logo2

På Muurikkas facebooksida pågår just nu en tävling om en Muurikka 100, kika in och var med och tävla vettja! 😛
Gå till tävlingen HÄR >>

På kryddburken inom kort :

In memorian Dalton

Tävling i samarbete med Hackman (Hackman Hard Face NOH stepanna)

Sockerkaka i ny tappning!

Mors dag

7 årig bröllopsdag

Gästbloggare – Pernilla Lundin

Ytterligare en tävling i ”glassigare” version, mm mm.

Nu stänger jag ner datorn för ikväll. Imorgon blir en tung dag på alla sätt och vis, tusen tack för all er omtanke och värme… Snart tillbaka… STOR KRAM!

hjärta

Har ni fler frågor på lut så ställ dom här i kommentarsfältet, på facebook eller mail (kryddburken@telia.com).
Ni hittar mig också på Instagram som Kryddburken såklart…

instagram_kryddburken

11
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00