Seg och knäckig hallon & blåbärspaj
Tanken är att det ska finnas kvar lite till eftermiddagskaffet då vi har ett byggjobbare som håller på i garaget. Men man vet ju aldrig… 😉
Ha en finfin fredag allihopa och gör som jag, låt dig inspireras och prova denna paj! 😛
*Recept och inspiration från frostrostor.nu. Har dock gjort vissa ändringar. Jag ökade på mängden bär till ½ liter och ha till hallon. Ingen citron och ingen kardemumma. Originalrecept hittar ni HÄR.
250 gram hallon
250 gram blåbär
2 msk socker
2 tsk potatismjöl
100 gram smör
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ägg
GÖR SÅHÄR :
Smörj en pajform. Mät upp hallon och blåbär i en bunke. Tillsätt 2 msk socker och potatismjöl. Vänd runt så allt blandas. Häll därefter över i en pajformen.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp ägget. Rör ner det smälta smör tillsammans med det uppvispade ägget i mjölblandningen. Rör slät och bred över bären i formen.
Grädda på 200 grader i cirka 35 minuter. Pudra över florsocker, servera med vaniljsås och färska bär! 😉