ANNONS

Korvstroganoff

/
korvstroganoff_korv_stroganoff

Det drar sig mot helg igen och veckan har varit välfylld näst intill proppfull! 😛 Idag har jag avslutat ett större uppdrag, varit på utvecklingssamtal med Joline och hennes lärare i klassen. Mathandlat och hem o vänt. Bara stoppat i barnen lite mellanmål för att sätta sig i bilen och köra mot stallet.

Jag HADE en tanke, märk vältankeom att laga en riktigt god tomatsoppa och även hunnit in på bageriet och köpt något gott surdegsbröd men tiden sprang iväg och ska jag laga tomatsoppa så ska den puttra länge men det fanns ingen tid till det idag hur stora ambitionerna är var.

Dessutom fick barnen ”cowboysoppa” i skolan (gott), fast enligt matsedeln skulle det serveras fisksoppa (mindre gott) så jag tänkte göra vår godaste soppa här hemma istället, men det får bli nästa torsdag de! Dom blev iallafall inte helt sopplösa! 😉

Superbra app förresten om ni har missat den – Skolmaten! Idag blev det istället tillsynes korvstroganoff – inte så pjåkigt det heller!


(särskilt inte när man har lite olika grillkorvslattar som ligger i kylen till ingen nytta)


Enkelt, gott och billigt!

Jag tycker verkligen om att runda av mina inlägg med tre ord så jag gör det igen; Enkelt – gott och billigt! 😛

4-6 port
Det här behöver du : 

600 gram blandad korv
1 gul lök
1 burk hela plommontomater
2 dl vatten
1½ dl ketchup
2 köttbuljongtärningar
2 dl grädde
Trocomare örtsalt
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär korven i bitar. Fräs på allt med lite smör i stekpannan tillsammans med hackad lök. När allt fått lite färg och löken mjuknat, slå på de krossade tomaterna, skölj ur burken med lite vatten och häll i. Tillsätt sen resten av ingredienserna och låt allt få puttra på låg värme ca 15-20 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar! Servera med ris eller pasta.

korvstroganoff

Korvstroganoff serverat med fullkornspasta, rivna morötter, tomat, paprika och sockerärt.

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00